Japonya'nın 'Beyaz Kitabı' Güney Kore'yi Kızdırdı

Japon hükümetinin, onayladığı ulusal savunma stratejisini içeren yeni Savunma Beyaz Kitabı'na, Güney Kore'den sert tepki geldiği bildirildi.Japon hükümetinin hazırladığı ve ülkenin savunma politikasını şekillendiren unsurları, ulusal ve...

Japon hükümetinin, onayladığı ulusal savunma stratejisini içeren yeni Savunma Beyaz Kitabı'na, Güney Kore'den sert tepki geldiği bildirildi.

Japon hükümetinin hazırladığı ve ülkenin savunma politikasını şekillendiren unsurları, ulusal ve uluslararası tehditleri, bunlarla mücadele yöntemlerini ve ulusal savunma stratejisini içeren yeni Beyaz Kitap'ta, Güney Kore'ye ait Dokdo adasının Japon arazisi olarak gösterilmesi Kore'nin sert tepkisini çektiği belirtildi.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Noh Kwang-il, konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada, "Güney Kore hükümeti, Japonya'nın bu tür yersiz iddialarını kabul edemiyor ve derhal Japonya'yı bu iddiaya son koymaya ve bir daha tekrar olunmamasına çağırıyor." diye sözlere yer verildi. Ayrıca, "Japonya'nın, Dokdo adasına olan iddiaları devam ettiği sürece, Seul ile Tokyo ilişkilerinin normalleşmesi mümkün değil." ifadesi yer aldı.

Öte yandan, son gelişmelerin bu hafta pazar günü Myanmar'da düzenlenmesi planlanan Asya Güvenlik Forumu'na gölge salacağı tahmin ediliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri