Japonca Konuşma Yarışması Birincileri Japonya Seyahati Kazandı

Japonya Ankara Büyükelçiliği ve Türk-Japon Vakfı tarafından organize edilen 23. Ankara Japonca Konuşma Yarışması yapıldı. Türk-Japon Kültür Vakfı Başkanı Tayyar Sadıklar, yarışmanın katılanlara ufuk açtığını belirterek, Türkiye’ye...

Japonya Ankara Büyükelçiliği ve Türk-Japon Vakfı tarafından organize edilen 23. Ankara Japonca Konuşma Yarışması yapıldı. Türk-Japon Kültür Vakfı Başkanı Tayyar Sadıklar, yarışmanın katılanlara ufuk açtığını belirterek, Türkiye’ye gelen Japon firmalarının en büyük ihtiyacının Japonca bilen gençler olduğunu söyledi.

Türk-Japon Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmaya Japonya Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoı, Türk-Japon Kültür Vakfı Başkanı Tayyar Sadıklar ve çok sayıda izleyici katıldı. A ve B kategorisinde yapılan yarışmaya A grubundan 9, B grubundan 14 olmak üzere toplam 23 yarışmacı katıldı. A grubu yarışmacıları ‘Japonca İletişim’, B grubu yarışmacıları ise ‘Kültürel Farklılıklar’ kategorisinde yarıştı. Daha önce hazırlanacakları metinleri jüriye gönderen yarışmacılar, hazırlandıkları metinler hakkında en az 2, en fazla 4 buçuk dakika konuşma hakkına sahip. Yarışmacılar konuşma içeriği, ifade gücü, dil bilgisi gibi konu ve jürinin sorduğu sorulara verilen yanıtlar doğrultusunda birinciler belirlendi.

Yarışmayı A grubu kategorisinden ‘Kültürün Yaşadığı Dil’ adlı konuşması ile birinci olurken, B grubu kategorisinden ise Onur Taşören ‘Eilerek Selam Verme’ adlı konuşması ile birinci oldu. A ve B grubunun kazanları 10 günlük Japonya seyahati elde etti. Türk-Japon Vakfı olarak bu etkinliğe çok önem verdiklerini dile getiren Türk-Japon Vakıf Başkanı Tayyar Sadıklar, “Bu etkinlik çok anlamlı bir etkinliktir. Kazananlar sonunsa hepsi bir türbe alıyor. Kazanma suretiyle Japonca bildiklerini dünyaya ilan ediyorlar. Bu yarışmaya girenlere ve özellikle kazananlara ikinci bir ufuk açılıyor. Son yıllarda Japonya firması akını oldu. En az 150 firma geldi. Bunların en büyük ihtiyacı da Japonca bilen Türk gençleridir. Bu gençler Japon firmaları tarafından bir anlamda kapışılacak.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye geleli 1 yıl olduğunu hatırlatan Japonya Büyükelçisi YutakaYokoı ise “Japonya ve Türkiye arasında politika, bilim, ekonomi, kültür dili çok büyük ölçüde gelişmekti. Bu ilişkileri sizler gibi Japonca öğrenen Türkler ve Türkçe öğrenen Japonlar tarafından desteklenmektedir. İçinizdeki Japonca öğrenme isteği ve Japonya’yı daha fazla tanıma arzusu iki ülkeyi birbirine bağlayan bir köprü oluşturmaktadır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri