Japon Öğrencilerden Başkan Kalaycı'ya Ziyaret

Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Tokyo - Waseda Üniversite'sinden 'Türk Hayranları' adlı Japon öğrenci topluluğunu makamında ağırladı.
 Türkiye'yi daha yakından tanımak için düzenledikleri gezide ilk durak olarak Konya'yı seçen grup, Konya Japon Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Ali Arpacı rehberliğinde Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'yı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan “Türk Hayranları” adlı grubun kurucusu Waseda Üniversitesi öğrencisi Izumi Saito, Konya'ya hayran kaldığını söyledi. Saito, Japonya'da yaptığı Türk tanıtımlarında bundan sonra özellikle Konya'yı tanıtacağını belirtti.
Konya Japon Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Ali Arpacı ise, halkın ve kurumlarının Japonlara karşı gösterdiği ilgi ve güler yüz ile Konya'nın Japonya'da daha iyi tanınacağını söyledi.
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da, Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğun 120 yıl önce yaşanan Ertuğrul Fırkateyni olayına dayanan bir mazisi olduğunu hatırlatarak, “Hem iki ülkemizin liderleri, hem de öğrenci grupları, karşılıklı dostluğumuzu geliştirmeye devam ediyorlar. Japonya'da Waseda Üniversite bünyesinde 'Türk Hayranları' adlı bir öğrenci topluluğunun oluşturulması ve bu topluluğun ülkemizi tanıtması çok güzel bir gelişmedir. İnşallah iki ülke arasındaki dostluk ebediyete kadar devam eder. Bu yıl içinde Japonya'da yaşanan deprem, bizleri de çok derinden üzmüş ve yardıma ilk önce koşan ülkelerden biri de Türkiye olmuştur. Kültürümüzü tanıtan bu öğrencilerimizi Meram'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.
Ziyaretin sonunda topluluk lideri Saito, Başkan Kalaycı'ya, insan hayatını anlatan Japonca yazılı bir tablo hediye etti. Kalaycı ise Saito'ya, semazen şeklindeki cam kutu içinde ney hediye ederken diğer öğrencilere ise Konya, Meram ve Mevlana'yı tanıtan kitap takdim etti.
Konya'daki tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden Türk dostu öğrenciler Meram Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katıldı. Japın öğrenciler Konya'nın arından Denizli, İzmir ve İstanbul'u da gezerek Japonya'ya dönecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri