Japon Diplomat, Kuzey Kore’de

Japon ve Kuzey Koreli üst düzey diplomatlar başkent Pyongyang’da bir araya geldi.Geçen Mayıs ayında İsveç’te gizli bir görüşme yapan Kuzey Kore ve Japonya arasındaki buzlar erimeye devam ediyor. Kuzey Kore’nin kaçırdığı vatandaşları...

Japon ve Kuzey Koreli üst düzey diplomatlar başkent Pyongyang’da bir araya geldi.

Geçen Mayıs ayında İsveç’te gizli bir görüşme yapan Kuzey Kore ve Japonya arasındaki buzlar erimeye devam ediyor. Kuzey Kore’nin kaçırdığı vatandaşları için Pyongyang yönetimi ile tekrar diyaloga geçen Japonya, vatandaşlarının durumlarını incelemek için üst düzey diplomatını Kuzey Kore’ye gönderdi. Japon kanalı NHK’ın haberinde, Dışişleri Bakanlığı Asya Masası Başkanı Junichi İhara’nın inceleme heyeti başkanı olarak bugün Kuzey Kore’ye gittiği bildirildi.

Kuzey Kore’de üst düzey temaslarda bulunacağı aktarılan İhara, kendileri için önceliğin kaçırılan vatandaşların durumları olduğunu söyledi. İhara’ya Pyongyang temaslarında eşlik edecek Güvenlik Birimleri Başkan Yardımcısı Seo Dae-ha, bu tür temasların Kuzey Kore-Japonya ilişkilerinin gelişmesi için olumlu adımlar olarak nitelendirdi.

Kuzey Kore’nin son zamanlarda Çin yönetimi ile arasında soğuk rüzgar esmesi üzerine Rusya ve Japonya ile ilişkilerini geliştirmesi dikkat çekti. Uzmanlar, Pyongyang yönetiminin bu sıra dışı diplomatik atılımlarını, yeni yabancı sermaye kaynakları arayışına girmesine bağlıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri