Jandarma Hırsızlara Göz Açtırmadı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, kamu kurum ve kuruluşları, ev ve iş yerleri ile otolardan hırsızlık yaptıkları belirlenen iki kişi jandarma tarafından yakalandı. Zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.Bursa...

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, kamu kurum ve kuruluşları, ev ve iş yerleri ile otolardan hırsızlık yaptıkları belirlenen iki kişi jandarma tarafından yakalandı. Zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursa Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, son dönemde İnegöl’de artan hırsızlık olayları sebebiyle çalışma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, zanlıların hırsızlık sırasında sürekli araç değiştirdiklerinin tespit edildiğinin altı çizildi. Jandarma açıklamasında şöyle denildi:

“Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, soruşturma derinleştirilerek şüpheli M.D. ve V.B. isimli şahısların 09 Eylül 2014 tarihinde İnegöl/İsaören Mahallesi'nde bulunan bir elektronik eşya deposundan çaldıkları birer adet set üstü ocak, 123 ekran LED TV ve 127 ekran LED TV ile iki elektrik süpürgesi, bir mikrodalga fırın, bir davlumbaz, iki buhar istasyonlu ütü, iki sebze doğrayıcı ve bir çay makinesini Bursa il merkezinde satarken, kullandıkları araç ile birlikte suçüstü yakalanmıştır. Şüpheli şahısların; 13 Temmuz 2014 ve 2 ile 23 Ağustos 2014 tarihlerinde İnegöl Karalar Mahallesi'ndeki kamu kurum ve kuruluşlarından üç hırsızlık olayında bir kıyma makinesi, bir hamur yoğurma makinesi, bir sebze soyma makinesi, bir sebze doğrama makinesi, bir elektronik tartı, üç yer ocağı, bir sanayi tipi su sebili, bir beton vibratörü, iki spiral makinesi, bir matkap, iki dizüstü bilgisayar, iki adet monitör, iki masaüstü bilgisayar, bir projeksiyon cihazı, bir 82 ekran LCD TV hırsızlığı yaptığı belirlenmiştir. Ayrıca, 10 Ağustos 2014 tarihinde İnegöl Hamzabey Mahallesi'ndeki iş makinesinden mazot hırsızlığı yaptıkları tespit edilmiştir. Zanlıların 04 ve 08 Eylül 2014 tarihinde İnegöl Hamzabey Mahallesi'ndeki asfalt kaplama makinesi üzerinden 200 metre kablo hırsızlığı ile bir iş yerinden elektrikli demir bükme makinesi hırsızlığı olaylarını işledikleri belirlenmiştir. Ayrıca, zanlıların 06 Eylül 2014 tarihinde tutuklanarak Bursa Açık Cezaevi'nde bulunan K.K. isimli şahıs tarafından yönlendirildiği tespit edilmiştir.”

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nca yakalanan şüpheliler M.D. ve V.B.’nin, tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “09 Eylül 2014 tarihinde meydana gelen iş yerinden hırsızlık olayından haberi olmayan firma sahibi İ.Y., bulunarak ele geçirilen malzemeler kendisine ve yine 13 Temmuz 2014 ve 02 ile 23 Ağustos 2014 tarihlerinde İnegöl Karalar Mahallesi'ndeki kamu kurum ve kuruluşlarından meydana gelen hırsızlık olaylarında Bursa ili Osmangazi ilçesinde bulunan Bat pazarında endüstriyel mutfak malzemeleri satan bir işletmeye satılan hırsızlığa konu olan bir adet sebze doğrama makinesi, bir sanayi tipi su sebili, bir elektronik tartı ve üç yer ocağı bulunarak M.O.’ya teslim edilmiştir.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri