Jandarma, Adli İşlemleri Mobil Karakolda Yapacak

Asayiş olaylarına müdahale eden jandarma timlerinin büro işlerini kolaylaştıran mobil karakol aracı hem vatandaşın hem de jandarma personelinin işini kolaylaştıracak. Adli işlemleri için karakollara gitmek zorunda kalan vatandaşlar bu sayede...

Asayiş olaylarına müdahale eden jandarma timlerinin büro işlerini kolaylaştıran mobil karakol aracı hem vatandaşın hem de jandarma personelinin işini kolaylaştıracak. Adli işlemleri için karakollara gitmek zorunda kalan vatandaşlar bu sayede karakola giderek vakit kaybetmekten kurtulacak. Her türlü teknik imkana sahip mobil karakolun iç dizaynı için bütün ayrıntıların düşünülmesi dikkat çekti.

Vatandaşlara olay yerinde kolluk hizmeti sunmak için tasarlanan Jandarma Mobil Karakol Aracı, navigasyon cihazına, araç içerisinde kimlik ve araç sorgusu yapabilen sisteme, harekat merkezine eş zamanlı yer ve konum gönderebilme özelliğine, adli olaylarda vatandaşın karakola gitmesine gerek kalmadan işlemlerini yürütebilecek donanıma sahip bulunuyor. Bilgisayar ve bu bilgisayarın bağlı bulunduğu yazıcı bulunan araçta bir adet içeride ve iki adet de ön ve arkada olmak üzere 3 kamera bulunuyor. Alınan kamera görüntülerini anlık olarak harekat merkezine aktarabilen veya alınan görüntüleri hafıza kartına depolayan kamera kayıt cihazı da bulunan araçta görüntülerin izlenebilmesi için 17 inçlik bir de LCD ekran bulunuyor.

Personelin araç içinde çalışmasına kolaylaştıran masa ve oturak düzenlemeleri de aracın envanteri arasında. Ayrıcı aracın orta bölümünde 3 adet kendi etrafında dönebilen, arka bölümde ise personelin uzun görevlerde kullanabileceği çift kişilik yatak haline gelebilen koltuk bulunuyor. Mini buzdolabı da personelin kullanımına sunulan özellikler arasında. Mobil karakolda her şey düşünülmüş. Tuvalet ve lavabo da bulunan seyyar karakol, 50 litrelik su tankı ve enerji sorunlarına karşı düşünülen 2.5 kw'lık jeneratöre de sahip.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri