James Üniversite’li oluyor

Selçuk Üniversitespor denemeye çıkardığı yabancı oyuncular için tercihini yaptı. Sarı-mavili ekibin yeni yabancısı Amerikalı James Peters olacak. Deneyimli oyuncunun lisans işlemleri başlatıldı

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi B Grubu’nda mücadele edecek ve 2010-2011 sezonunun ilk maçını cumartesi günü deplasmanda İstanbul Teknik Üniversitesi ile oynayacak olan temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi’nin yabancı tercihi netleşti. Geçtiğimiz hafta Konya’ya gelen ve takımla idmanlara çıkan James Peters teknik heyetten geçer not aldı. Basketbol Şubesi ve kulüp menajerleriyle bir araya gelen Baş antrenör Ayhan Kalyoncu denemeye çıkan oyuncular Amerikalı James Peters ve Hırvat Zvonko Buljan ile ilgili kararı açıkladı. Yapılan istişareler sonucunda Amerikalı pivot James Peters’in takıma daha fazla katkı sağlayacağına kanaat getirildi. Bunun üzerine Zvonko Buljan gönderilirken, Peters’e ise takımda kalacağı müjdesi iletildi. Bu oyuncunun İTÜ maçına yetişmesi için çalışmalar başlatıldı. Lisansın yetişmesi halinde Amerikalı oyuncu cumartesi gün sahadaki yerini alacak.1981 doğumlu olan tecrübeli basketbolcu 2 metre 06 santim boyunda ve 97 kilo ağırlığında. Amerikan Kolej Liginde ve kısa süreli de olsa NBA da oynayan James Peters son olarak Meksika Ligi takımlarından Potros Itson takımında forma giydi. UNLV Koleji mezunu James Peters, 2008 yılında Beko Basketbol Ligi takımlarından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gündemine gelmiş ancak turuncu-mavili kulüple anlaşamayarak Güney Kore Ligi’ne transfer olmuştu.
JAMES PETERS FAYDALI OLACAK
Torku Selçuk Üniversitesi Basketbol Şube Sorumlusu Bülent Kaftanoğlu, Amerikalı pivot James Peters’in takıma katkı sağlayacağına dikkat çekerek, “İyi bir takımımız ve kaliteli yerli oyuncularımız var. Şampiyonluk hedefiyle başlayacağımız sezon öncesi son transferimizi de yabancı oyuncuyu alarak yaptık. Birkaç gündür takımla birlikte olan ve antrenmanlara çıkan James Peters faydalı olacağı izlenimleri verdi. Bu oyuncunun geçmişini de biliyoruz. İyi bir transfer yaptığımız inancındayız. Camiamıza hayırlı olsun”  dedi.
YENİ KURALLAR ANLATILDI
TB2L de ki temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi sporcu ve teknik heyetine basketbolda bu sezon için değişen kurullar ve yeni uygulamalar ile ilgili olarak Konya Basketbol İl temsilci Yardımcısı aynı zamanda 2. lig teknik komiserlerinden Faysal Aydemir tarafından bilgi verildi.
Torku Arena da düzenlenen bilgilendirme ve eğitim toplantısına sarı-mavili ekibin teknik kurmayları ile birlikte tüm sporcular katıldılar. Bu toplantının sporcular ve kendileri için son derece faydalı olduğunu belirten baş antrenör Ayhan Kalyoncu İTÜ maçı ile ilgili olarak da çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini sakat olup tedavisi süren iki oyuncunun dışında hiçbir eksikleri bulunmadığını söyledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri