Jamaika'da İhtiyaç Sahipleri, Bakanın Elinden Yemek Yedi

İnsani yardım kuruluşu Kimse Yok mu Derneği, Orta Amerika ülkesi Jamaika’da yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine el uzattı. Kimsesiz ve yaşlılara yardım etmek için toplanan bağışlar, uzun bir yolculuğun ardından Karayip Denizi’ndeki adresine...

İnsani yardım kuruluşu Kimse Yok mu Derneği, Orta Amerika ülkesi Jamaika’da yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine el uzattı. Kimsesiz ve yaşlılara yardım etmek için toplanan bağışlar, uzun bir yolculuğun ardından Karayip Denizi’ndeki adresine ulaştı.

Jamaikalı yetkililerin büyük ilgi gösterdiği yardım etkinliği, ülkenin Milli Eğitim Bakanı Ronald Thwaites, danışmanları, milletvekilleri, yerel yönetim ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşti. Jamaikalı Bakan Thwaites, yapılan yardımları tabaklara koyup ihtiyaç sahiplerinin sofrasına kendi eliyle servis etti.

Başkentte gerçekleşen iki ayrı programda, 300 kişilik yemek ve 300 kişilik kumanya dağıtımı yapılırken; ülkenin diğer bölgelerinde de bin 100 kişilik yemek ve ayrıca bin aileye de kumanya paketi dağıtıldı.

Türkiye gibi uzak bir coğrafyadan gönderilen yardımlardan etkilendiğini belirten Jamaikalı bakan, yaptığı konuşmada, organizatörlere teşekkür edip konuşmasının sonunda yardımlarını esirgemeyen gönüllülere dua etti.

Dağıtım programının ardından organizatörlerle bir araya gelen ihtiyaç sahipleri, aylar sonra ilk kez sıcak yemek yediklerini belirtip yardım gönderenlere teşekkürlerini iletti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri