Jacgues Bonnevay: Tur Mücadelesi Son Maça Kadar Sürecek

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda mücadele eden Trabzonspor, gruptaki 4. maçında deplasmanda Belçika'nın Lokeren takımı ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç'in cezalı olması sebebiyle basın...

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda mücadele eden Trabzonspor, gruptaki 4. maçında deplasmanda Belçika'nın Lokeren takımı ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç'in cezalı olması sebebiyle basın toplantısına katılan Yardımcı Antrenör Jacques Bonnevay, zor bir maç olduğunu, sahadaki oyunun skora yansıdığını söyledi.

Bonnevay, ''Kendi evimizde 2-0 yendiğimiz Lokeren burda kendi evinde daha fazla risk aldı ve üstümüze geldi. Oyun daha güzel ve zor geçti'' dedi. Oyuncuların saha içerisinde cesaretli ve disiplinli bir şekilde mücadelesini sahaya yansıttığını aktaran Jacques Bonnevay, bunun neticesinde mücadeleden beraberlikle ayrıldıklarını söyledi. 1-0 geriye düşmesine rağmen Trabzonspor'un oyunu bırakmadığını aktaran Bonnevay, oyunda gelgitler olduğunu ve maçın kaybedilme korkusunu da bazı bölümler yaşadıklarını aktardı. Maçta beraberliği yakaladıktan sonra biraz daha sakin ve olgun bir şekilde hücuma çıkmaları durumunda maçı galip bitirebileceklerine de vurgu yaptı.

Oyunun son dakikalarında gerçeklaştirdikleri Cardozo değişikliği ile ilgili de Fransız hoca, ''Son dakikalarda biraz baskı altındaydık. Oyunu biraz rahatlatmamız gerekiyordu. O yüzden Cardozo değişikliğini oyunun temposunu düşürmek için kullandık'' dedi. Hiçbir sorun çıkarmadan son saniyelerde oyuna giren Cardozu'yu da tebrik ettiğini söyleyen Bonnevay, ''Bu değişikliği Cardozo gibi muhteşem geçmişe sahip her oyuncu hazmedemez, kabuledemez'' ifadelerini kullandı.

MAES: OYUNUN KONTROLÜ BİZDEYDİ

Lokeren'de Teknik Direktörü Peter Maes ise kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını ama sonuç olarak berabere kaldıklarını söyledi. İlk 25 dakikada Trabzonspor'un iyi performans ortaya koyduğunu belirten Maes, daha sonra yakaladıkları pozisyonlarla farka gidebilme imkanı yakaladıklarını kaydetti. İkinci yarıda Trabzonspor'u durdurduklarını aktaran Maes, ikinci gol için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Zor onlar yaşadıklarını belirten Maes, kalenin önünde acele etikleri için sonuca ulaşamadıklarını ifade etti. 5 tane önemli pozisyon yakaladıklarını da kaydeden Peter Maes, Avrupa Ligi'nde başarmak için daha yüksek performans göstermeleri gerektiğini anlattı. Çok enerji harcadıklarını da aktaran Lokeren Teknik Direktörü, ilk 25 dakika sonrası oyunun kontrolülün kendilerinde olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri