İzzetbegoviç: İslam Ülkeleri Türkiye Mucizesinden Örnek Almalı

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 9.

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 9. Dünya İslam Ekonomi Forumu'nun açılışına katıldı. İzzetbegoviç, İslam ülkelerinin hızla değişen dünyada aktif rol oynamaları gerektiğine dikkat çekti.

İslam dünyasında Türkiye gibi iktisadi bakımdan bir mucizeyi gerçekleştiren ya da Malezya ve Endonezya gibi potansiyelini geliştiren ülkelerin örnek alınmasını isteyen Boşnak lider, en iyi fikir ve uygulamaların paylaşılması gerektiğini dile getirdi.

Müslümanların tüm dünyaya fayda getiren projeler geliştirmesi gerektiğini ifade eden İzzetbegoviç, "Bu şekilde yeni dünya düzeninde yerimizi alabileceğiz. Önümüzdeki dönemde değişim çok hızlı olacak; fikir ve ideolojilerin arasında sürekli bir çatışma olacak ve yeni sentezler oluşacak. Müslümanlar bu mücadelede aktif bir rol oynamalı ve diyaloga her zaman açık kalmalılar. İslam ülkeleri, farklı olanlardan korkmamalı. Hakiki İslami değerleri ile modern olan 'batılı' dediğimiz değerlerin arasında fonksiyonel bir kombinasyonu oluşturmamız gerekiyor." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri