İzzet Er: Oyunu Kullanmayan Ahirette Hesabını Veremeyebilir

Almanya merkezli Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Prof. Dr.

Almanya merkezli Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Prof. Dr. İzzet Er, demokratik hakların alınmasında oy kullanmanın önemli olduğunu söyledi. Bu konuda DİTİB derneklerini de göreve çağıran Er, “Biz artık göçmen değiliz, Almanya'nın bir parçasıyız. Almanya'nın parçası olduğumuza göre üzerimize düşen vazifeler var.” dedi.

DİTİB eyalet birliklerini, kadın ve gençlik kollarını, veli derneklerini göreve çağıran Er, “Vatandaşları seçime motive etsinler. Hatta önerim, seçim günü kahvaltıda buluşup hep birlikte sandığa giderek oylarını kullansınlar.” diye konuştu.

Alman yetkililerin, az sayıda Türk seçmenin oy kullanmaya gittiği yönündeki açıklamalarını gündeme getiren İzzet Er, üzücü bulduğu bu durumla ilgili şunları söyledi: “Bu toplumun bir parçası olduğumuz için çifte vatandaşlık, eşit haklar gibi bazı hakların elde edilmesi, başörtülü kardeşlerimizin hak mağduriyetine uğramamaları için seçimlere katılmalıyız. Bu hakların meşru yollardan elde edilmesinin yolu demokratik katılımdan geçer.” .Hiçbir parti önermediklerinin de altını çizen Er, “Gidin ve kendi tercihinize göre oyunuzu kullanın. Elbette bu konuda kişisel bir görüşüm var ama kimseyle paylaşmam.” ifadelerini kullandı

NSU CİNAYETLERİ BENZERLERİNİN YAŞANMAMASI İÇİN OY KULLANIN

Geçmişte yaşanan NSU cinayetleri, camilere, Müslümanlara yapılan saldırıları hatırlatan Er, “Bunlarla ilgili meclis komisyonlarında sıhhatli çalışmalar yapılabilmesi, gelecekte bu tür şeyler yaşanmaması için oy kullanmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Oy kullanmanın dini açıdan önemine değinen Er, hadislerden birinde Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) toplumsal sorumluğu yerine getirmeye dikkat çektiğini, diğer hadiste ise, ‘Kim bir yanlış görürse onu eliyle düzeltsin, gücü yetmiyorsa diliyle, ona da yetmiyorsa kalbiyle buğzetsin' dediğini aktardı. Er, “Burada oyunu kullanarak eliyle düzeltme imkanı verilmiş. Seçmen olan kişi bu imkanı kullanmazsa ahirette bunun hesabını veremez diye düşünüyorum.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri