İzto Başkanı Demirtaş, Akdeniz Ülkelerinden Expo’ya Destek İstedi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Akdeniz Odaları Birliği (ASCAME) ve Akdeniz havzasındaki ülkelerin ticaret odası başkanlarına mektup göndererek, İzmir’in EXPO 2020 adaylığına destek istedi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Akdeniz Odaları Birliği (ASCAME) ve Akdeniz havzasındaki ülkelerin ticaret odası başkanlarına mektup göndererek, İzmir’in EXPO 2020 adaylığına destek istedi. Demirtaş, Akdeniz havzasında bulunan 16 ülkenin ticaret odası başkanlarına ve ASCAME Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Choucair’e gönderdiği mektupta, İzmir’in adaylar arasında Akdeniz havzasında yer alan tek şehir olduğuna dikkat çekerek, “EXPO 2020 İzmir’in bir Akdeniz havzası EXPO’su olacağına ve Akdeniz ülkeleri arasında ticaret, yatırım, kültür ve turizm ilişkilerini daha da kuvvetlendireceğine gönülden inanıyorum.” dedi.

Akdeniz ülkeleri arasındaki ticaretin yükselen bir grafik sergilediğine işaret eden Demirtaş, EXPO 2020’nin Akdeniz ülkelerinin yatırım çekmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. İzmir’in yarışı kazanması halinde, Akdeniz’in önemli bir liman şehrinin dünyanın en büyük organizasyonuna evsahipliği yapacağını vurgulayarak, “İzmir’in EXPO’ya evsahipliği yapması, ziyaretçi olarak gelmesi beklenen 20 milyon turistin yaklaşık 5 milyonunun, Akdeniz için gemi seyahatleri ve turlarla İzmir’in çevresindeki ülkeleri de ziyaret etmesi anlamına gelecektir. Bu anlamda EXPO 2020 İzmir, aynı zamanda Akdeniz ülkelerinin yatırım çekmesi için bir fırsat olacaktır.” diye konuştu.

Akdeniz havzasında uluslararası etkinliklerin düzenlenmesinin, Akdeniz şehirleri arasındaki bağların güçlenmesini sağlayacağına vurgu yapan İZTO Başkanı Demirtaş, şunları kaydetti: “Akdeniz ülkelerinin EXPO’ya daha düşük ücretle katılmaları sağlanarak, Akdeniz ülkelerine özel olarak konferanslar ve workshoplar düzenlenecektir. Tüm dünyaya Akdeniz’in sağlıklı yaşam biçimi sergilenecektir. Bu nedenle Akdeniz havzasında yer alan ticaret odalarının, İzmir’in EXPO 2020 adaylığını destekleyeceğine inanıyorum. Akdeniz ülkelerinin oda başkanlarına gönderdiğim mektupta da ticaret bakanlığı ve genel olarak devlet otoritelerinin desteğinin alınması konusunda destek istedim.”

Ekrem Demirtaş’ın EXPO mektubu gönderdiği ülkeler şunlar: Arnavutluk, Bosna Hersek, Cezayir, Fas, Fransa, Hırvatistan, Karadağ, Libya, Lübnan, Mısır, Monako, Slovenya, Tunus, Yunanistan, İspanya ve İtalya. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri