İzmirli Kaarun, Avrupa’nın En Önemli İnternet Etkinliğine Davet Edildi

İnternet konusunda Avrupa’nın en önemli etkinliklerinden biri olan Web Summit, bu yıl da 30-31 Ekim tarihlerinde Dublin’de düzenlenecek.

İnternet konusunda Avrupa’nın en önemli etkinliklerinden biri olan Web Summit, bu yıl da 30-31 Ekim tarihlerinde Dublin’de düzenlenecek. Küresel çapta 8 bin katılımcıya evsahipliği yapması beklenen zirve, Avrupa’nın en büyük teknoloji konferanslarından birisi konumunda. Türkiye’den GLOBED, Kobikit, Onedio, Sopsy, Superarama, Gruphediye.com, Prisync ve Kaarun olmak üzere sekiz internet girişimcisi davet edildi. Bunlardan Kaarun İzmir'den. Türk şirketleri, internet üzerinden oylanan Dünyanın En Çok Çalışan Girişimcileri Yarışması'na da katılacak. Geçen yıl Google Ventures, Atomico, Accel Partners, Andreessen Horowitz gibi dünyanın önemli yatırım şirketlerinin katıldığı etkinlikte kendilerini gösterme fırsatı da yakalayacaklar. PITCH isimli, önemli yatırımcıların jüri olarak yer alacağı diğer bir yarışmanın da düzenleneceği Web Summit’te kazanan girişimcilere, toplam 500 bin Euronakit veya danışmanlık hizmetleri ödülü verilecek. Kaarun, PITCH'te bin 300 şirket arasından ilk 150'ye kalan tek Türk şirketi oldu.

İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Halil İbrahim Murat Çelik, şehirde tekno girişimciliğin artmasını hedeflediklerini belirterek, buna yönelik çeşitli kurumların destekleri olduğunu söyledi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Tekno Girişim Desteği'ne müracaat süresinin 1 Ekim 2013 tarihinde başladığını kaydeden Çelik, uygun bulunan girişimciye, işletmesini kurmasını takiben 100 bin TL’ye kadar ve bir yıl süreyle desteklendiğini vurguladı. Türkiye’de bilgi yoğun ve yenilikçi girişimcilik konusundaki farkındalığın arttırılarak yüksek eğitimli, nitelikli gençlerin iş hayatına kazandırılmasının önemine dikkat çekerek, “Bu genç girişimciler tarafından uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen işletmelerin oluşturulmasının sağlanması gerekmekte. Bu sebeple İzmirli girişimcilerin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğine yoğun ilgi göstermelerini umut ediyoruz. Ayrıca bu desteğe başvurmak isteyen İzmirli girişimciler, ajansımız Projem İzmir Teknik Yardım Masası ile görüşerek başvurular hakkında bilgi ve görüş alabilir. Başvuru formlarının hazırlanması konusunda destek isteyebilirler. Kaarun örneğinde olduğu gibi İzmirli girişimcilerimizin ulusal ve uluslararası başarısı arttıkça, bu başarılar İzmirliler tarafından desteklendikçe daha fazla gencimiz yenilikçi girişimler yapmaya özenecektir ve bunun İzmir ekonomisine önemli katkıları olacaktır.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri