İzmirli Genç İş Adamları Tanzanya’yı Yakın Takibe Aldı

İzmirli genç iş adamları Afrika’daki pazar payını artırmak için Tanzanya’ya üyesi bulunduğu Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (ESİDEF) işbirliği ile ticari gezi düzenleyecek.

İzmirli genç iş adamları Afrika’daki pazar payını artırmak için Tanzanya’ya üyesi bulunduğu Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (ESİDEF) işbirliği ile ticari gezi düzenleyecek. İstikrarlı politik ve pazar yapısı ile Afrika’nın 50 milyonluk dev ülkesi Tanzanya, İzmirli genç iş adamlarının yakın takibinde. Afrika’ya yönelik dış ticaret çalışmalarıyla öne çıkan İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD), 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde bu ülkeye gidecek.

İGİD Başkanı Mehmet Timuroğlu, Afrika’da adım atmadık yer bırakmayan üyelerinin Tanzanya’ya yapacağı iş gezisi ile bu ülkedeki etkinliğini artırmayı hedeflediğini söyledi. Ağırlıklı olarak inşaat, yapı malzemeleri ve makinecilerden oluşacak heyet, Doğu Afrika’nın istikrar adası 50 milyonluk dev pazardan pay almaya çalışacak. Tanzanya’nın hem kendi güçlü pazar yapısı hem Burundi, Ruanda gibi komşu ülkelerin dışa açılan kapısı olma niteliğinin bu ülkenin önemini artırdığına dikkat çeken İGİD Başkanı Mehmet Timuroğlu, “Afrika pazarına girmek için çok fazla zaman kalmadı. Çinliler çok hızlı ilerliyorlar.” dedi.

Afrika’nın, özellikle İzmirli KOBİ’ler için önemli fırsatlar barındırdığını vurgulayan Timuroğlu, “Büyük sermaye ve yatırım maliyeti gerektirmediği için Afrika’ya yatırım ve ticaret KOBİ’ler için önemli seçenek. İç pazarda yoğunlaşan rekabet ve düşen kar marjları, ihracatı, firmalara zorunluluk haline getiriyor. Afrika, dinamik ve bakir pazar yapısı nedeni ile her türlü ticaretin yapılabilmesine imkan sağlıyor. Tanzanya ise bu dev pazarın istikrarlı ve gelişen ülkesi olarak ön plana çıkıyor ve kendisi ile birlikte Kenya, Uganda, Ruanda ve Burundi’nin aralarında bunduğu Doğu Afrika Topluluğu’nun merkezi. Bu 5 ülke arasında gümrük yok. Tanzanya ile birlikte bu 5 ülkenin toplam nüfusu 160 milyon. Tanzanya’da serbest ticaret bölgelerinde yatırım için ciddi imkânlar sağlanıyor. Dönümü 1-2 dolara arsa kiralanıyor ve Tanzanya'da üretilen her şeyi Avrupa'ya, Amerika'ya, Japonya'ya, Çin'e sıfır gümrük ve sıfır kota ile ihraç etme imkanı var.” bilgilerini verdi.

Tanzanya iş gezisinin tüm sektörlere açık olduğunu belirten Timuroğlu, bu ülkede sürekli büyüyen konut açığının inşaat sektörünü, aynı zamanda hemen her alanda makine ihtiyacının üst sınırda olması nedeni ile bu iki sektörü ön plana çıkardığını aktardı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri