İzmir'in Mezarlıkları İçin Proje Geliştirildi

İzmir İli Mezarlıklarını Güzelleştirme ve Sosyal Hizmet Vakfı (İZMEV), uzun çalışmalar sonucunda, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında önemli bir çalışmaya imza attı. Vakfın kurmaylarının hazırladığı projeler, dünyadayken sevdiğimiz,...

İzmir İli Mezarlıklarını Güzelleştirme ve Sosyal Hizmet Vakfı (İZMEV), uzun çalışmalar sonucunda, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında önemli bir çalışmaya imza attı.

Vakfın kurmaylarının hazırladığı projeler, dünyadayken sevdiğimiz, kaybettiğimizde derin ıstıraplar duyduğumuz yakınlarımızın ebedi istirahatgahı olan mezarlıklara ilişkin. Hazırlanan projeler hayata geçtiğinde ilk etapta metropol sınırlarında bulunan mezarlıklar artık daha modern, düzenli ve dini inançlara yakışır biçimde olacak. Ardından aynı çalışmalar, il genelindeki bütün mezarlıklarda uygulanacak.

Amaçları il genelindeki mezarlıkları modern bir yapıya ulaştırmak ve yakınlarını kaybedenlerin acısına ortak olmak olan İZMEV, projesini kamuoyuna açıkladı. Mezarlıkları ziyaret gelen vatandaşlara da anlatan vakıf yetkililerine, her kesimden büyük destek geldi. Projenin içeriği ve yapılabilirliği konusunda vatandaşlardan büyük destek gören İZMEV, hayata geçmesinin ardından ilk altı ayda İzmir sınırlarında yer alan bütün mezarlıklarda aynı standartın oluşmasıyla altyapı ve üstyapılarıyla mezarlıkların kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.

Vakıf yetkileri, projeyi hayata geçirmek için Kurban Bayramı’nın hemen ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kapısını çalmaya hazırlanıyor. Vakfın proje danışmanı olan mimar Erkut Tamay, "Mezarlıklar bizim için önemli. Orada bizim annemiz, babamız, kardeşlerimiz, ailemiz, atamız, dostumuz yatıyor. Önümüzdeki günlerde Başkanımız Kocaoğlu’na çıkacağız. Hazırladığımız projelerimize destek isteyeceğiz. Bu projeler bedeli çok yüksek olmayan, yapılabilir projelerdir. Başkanımız Kocaoğlu’nun bize destek vereceğine, bu projelere sahip çıkacağına inanıyoruz. Bu projelere sahip çıkmak, geçmişimize sahip çıkmak demektir." dedi. Projelerinin kabul edilmesi ve gerçekleştirilmesi durumunda bütün mezarlıkların bir yılda aynı standarta kavuşabileceğini anlatan Tamay, "Önümüzdeki bayrama, hedeflediğimiz modern mezarlıklara kavuşmak en büyük dileğimizdir." dedi.

Hazırlanan projelerle ilgili ayrıntılı bilgi de veren Erkut Tamay, "Bu çalışmalarımız elbette ki sadece yeni yollarla, parke taşı döşemekle olmayacak. Mezarlıkların topyekûn iyileştirilmesi ve güzelleştirilmesiyle birlikte ziyaretçiler buralarda sıkıntı yaşamayacak. Kent de hem aktif olarak kullanılabilecek yeni yeşil alanlara kavuşulacak hem de yeni otopark alanları, sosyal donatı ve ibadet alanları ile daha aktif olarak kullanılabilecek bölgeler kazandırılacaktır." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri