'İzmir’deki Hukuksuz Tutuklamaların Savcısına Ret Talebinde Bulunacağız'

İzmir'de bir gazetenin kupürüyle başlatılan operasyonun savcısı hakkında ret talebinde bulunan Av. Mehmet Şener Özterzi, “Sanki keyfe keder birisini dinlemiş havasını oluşturan ve geceyarısı sabaha karşı tutuklanan müvekkillerim için...

İzmir'de bir gazetenin kupürüyle başlatılan operasyonun savcısı hakkında ret talebinde bulunan Av. Mehmet Şener Özterzi, “Sanki keyfe keder birisini dinlemiş havasını oluşturan ve geceyarısı sabaha karşı tutuklanan müvekkillerim için bu haksız soruşturma talimatlarını veren, iftira atan, yanlış yönlendiren, hukuku amaç değil araç edinen tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Tarih, iftiraya uğramış insanlarla doludur. Şehzade Mustafa’dan tutun da Hz. Ayşe’ye, Hz. Ali’ye kadar hepsine iftira atıldı. Bazıları buna inandılar. Aman siz iftiralara inanlardan, iftiraları destekleyenlerden olmayın.” dedi.

Havuz medyasında yer alan bir gazetenin kupürüyle başlatılan operasyonda gözaltına alınan 32 polisten Batman eski İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve eski İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın aralarında bulunduğu 11'i tutuklandı, 21 polis ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Avukatlar, adliyeye giderek itiraz dilekçelerini verdi.

'SANKİ TERÖRİST GİBİ'

Emniyet Müdür Yardımcısı Memduh Tosun'un avukatı Mehmet Şener Özterzi, “En büyük insan hakları ihlali yapılmıştır. İnsanları saat 05.30’da sanki terörist gibi alıp Terörle Mücadele Şube’de sorguluyorsunuz. Bu ülkede o zaman herkes tutuklanır bu yasalarla. Soruşturma üç beş ay önce başlamış. Bir ay önce yeni mahkemeler kuruluyor, yeni hakimler atanıyor ve oraya gönderiyorsunuz bu kişileri. Bu evrensel hukuk kuralları olan, tabii hakim ilkesine aykırıdır.” dedi.

SAVCI HAKKINDA RET TALEBİ

Her şeyin planlı bir şekilde uygulandığını dile getiren Özterzi, sözlerine şöyle devam etti: “Savcı, sanıkların leh ve aleyhine yönelik delilleri toplamakla görevlidir ancak bu operasyonda gözaltına alınan 32 kişinin tamamının, tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiği ve tüm işin mahkemeye bıraktığı görülmüştür. Bu nedenle savcının, bu davada serbest iradesiyle hukuka uygun hareket edip etmediğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ben CMK hükümleri gereği savcı hakkında ret talebinde bulunacağım. Onu da hazırladım, öğleden sonra vereceğim. Mevcut savcının davaya bakması durumunda yanlış yönlenecek.”

TÜM YETKİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Müvekkilinin iftiraya uğradığını ifade eden Özterzi, “Sanki keyfe keder birisini dinlemiş havasını oluşturan ve geceyarısı sabaha karşı tutuklanan müvekkillerim için bu haksız soruşturma talimatlarını veren, iftira atan, yanlış yönlendiren, hukuku amaç değil araç edinen tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağım.” şeklinde konuştu. Bu dosyanın adli tatile getirilmesinin de enteresan olduğunu belirten Mehmet Şener Özterzi, “Adli tatil 1 Eylül'de açılacak. O zaman bunu iptal ederse buradaki yargılamalar ne olacak? İptal edilme durumuna karşı bunu hızlandırdılar. Şimdi 1 Eylül'de onlar gelecek. Belki bu kadar çabuk karar verilmez ama düşünün ki nöbetçi hakimlerin biri de izinde, yani tek hakim var. Düşünebiliyor musun nasıl bir döneme denk getirildi? Demek ki elinde güç ve yetki olanlar, hukukun zayıf olduğu bazı ülkelerde, bizim ülkemiz gibi hukuku istediği gibi yönlendirip sahte delil toplayabiliyor. Buna en iyi örnek New York'ta Beş Minare filmidir.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri