İzmir’de 6 Ay Önce Temeli Atılan Sağlık Kampüsü İçin Danışman İhalesine Çıkıldı

İzmir’de yerel seçimler öncesi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından temelini atılan ancak 6 aydır tek bir çivi dahi çakılmayan Bayraklı Sağlık Kampüsü için danışmanlık ihalesine çıkılması şaşırttı. Sağlık kampüsü...

İzmir’de yerel seçimler öncesi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından temelini atılan ancak 6 aydır tek bir çivi dahi çakılmayan Bayraklı Sağlık Kampüsü için danışmanlık ihalesine çıkılması şaşırttı. Sağlık kampüsü ihalesini Türkerler ve Gama Holding ortaklığı 25 yıl boyunca işletmek üzere almış ve 36 ayda tamamlamayı taahhüt etmişti. Fakat geçen 6 aylık sürede hiçbir işlem yapılmadı. İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, "Bayraklı'da 2 bin 60 yataklı bir hastane yapılacak. Temeli atıldı ama projesi, revizyonu, ruhsatlarının alınması belli bir zaman alıyor. Müteahhit şantiye kurup yakın zamanda inşaata başlayacak.” demişti. Bugün ise Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ise İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşine İlişkin İzleme ve Değerlendirme Danışmanlık Hizmet Alımı işini açık ihale usulü ile ihaleye çıkardığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Türkiye'de ilk defa uygulanan "Kamu Özel Ortaklığı (Public Private Partnership-PPP)" sistemiyle yapılacak kampüs için yatırımcı firmalar Türkerler Holding ve Gama Holding ortaklığı tarafından 36 ay içinde tamamlanması planlanmış ve 25 yıl boyunca işletme hakkı verilmişti. 2 bin 60 yatak kapasitesi ile bünyesinde yedi hastane, otel, lokanta ve sosyal tesislerinde olması planlanan kampüs, 1 milyar 638 milyon 22 bin 646 lira mal olması ve 36 ayda tamamlanması planlanmıştı.

İzmir'in geleceğine sağlıkta mühür vuracak şehir hastanesinin temelini atmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, “Bugüne kadar İzmir'deki yerel yönetimin yaptığı tek iş iftira atmak. Bir şey daha yaparlar, korkuturlar, 'Bak ha, AK Parti gelirse...' Ne gelecek? Şehir hastaneleri gelecek, toplu taşıma gelecek. İzmir korkma, seni korkutanları korkut. İzmirli'yi korkutarak yan gelip yatıyorlar, sefalarını sürüyorlar. Artık İzmir uyandı.” demişti.

HASTANE BİLGİSİ

İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü Projesi: 715 yataklı Genel Hastane, 424 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 380 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi, 141 yataklı Onkoloji Hastanesi, 300 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ve hastane kampüsünü destekleyecek çeşitli sosyal fonksiyon alanlarından oluşuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri