İzmir'de 17 Dereye 12,2 Kilometre Korkuluk Takılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehiriçindeki 17 dereye, 1 milyon liralık yatırımla toplam 12,2 kilometrelik korkuluk takıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehiriçindeki 17 dereye, 1 milyon liralık yatırımla toplam 12,2 kilometrelik korkuluk takıyor. Geçen yıl Menemen, Seferihisar, Foça, Balçova, Urla, Bornova, Karabağlar, Konak, Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerindeki derelerin kenarlarına da 34 kilometre korkuluk yapılmıştı. Arabalar ve özellikle çocuklar için tehlike arz eden dere kenarları, bu çalışmalar kapsamında güvenli hale getiriliyor.

İZSU Genel Müdürlüğü, son olarak derelere korkuluk imalatı için ihaleye çıktı. 1 milyon 18 bin liralık yatırım kapsamında, yaklaşık 12,2 kilometre uzunluğunda korkuluk takılıyor. Eylül ayında tamamlanacak çalışmalar kapsamında Narlıdere, Aliağa, Buca, Karşıyaka, Karabağlar, Çiğli, Kemalpaşa, Bornova, Bayraklı, Konak ve Urla’daki 17 derenin kenarları için korkuluk imalatı yapılacak. İZSU yetkilileri, öncelikle derenin durumuna göre ortalama 50 santimetrelik duvar ördüklerini, üzerine de 1 metre yüksekliğinde demir korkuluk takarak güvenli hale getirdiklerini belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri