İzmir vekiline 'haddini' bildirdi!

AKP İzmir Milletvekili Rifat Sait’in açıklamlarına MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'dan jet cevap geldi. Rifat Sait'e haddini bil diyerek sert açıklamalarda bulundu

Bildiğiniz gibi Süper Lig yolunda Play-Off'a kalan temsilcimiz Torku Konyaspor, ilk sınavında kendi evinde Bucaspor'a 1-0 mağlup olmuştu. Verdiği kararlarla skora etki eden maçın hakemi Serkan Çınar'a spor camiasının yanısıra MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da sert tepki gösterip konuyu Meclis'e taşımıştı. Bugün AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Bucaspor'a destek vererek Kalaycı'nın açıklamalarına da cevap vermişti. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'dan da jet cavap geldi. Kalaycı, "Rifat Sait kışkırtıcı açıklamalar yapmasın ve Konya'dan da özür dilesin" dedi. İşte açıklamaları:

AKP İzmir milletvekili Rifat Sait’in bugün bazı haber sitelerine düşen açıklamasında, dün verdiğim soru önergesiyle ilgili olarak asılsız, gerçek dışı iddialarda bulunarak çirkin bir şekilde iftira atmakta ve alenen kışkırtıcılık yapmaktadır. Ayrıca Konyalıları centilmen olmamakla suçlamaktadır.

Bir defa soru önergesinde açık veya örtülü olarak zerre kadar hakaret içeren bir ifade yoktur. Soru önergesini ya okumamış ya da okuduğunu anlamamıştır. Bu açıklamasından dolayı kendisini özür dilemeye davet ediyorum.

Soru önergesinde hakem hataları gündeme getirilmiştir. Bu da şahsıma ait siyasi bir değerlendirme olmayıp, bu maçı izleyenlerin, spor yazarı ve yorumcularının ortak görüşüdür.

Nitekim, Konya’yla bir bağı veya bağlantısı olamayan tarafsız diye nitelendirebileceğimiz ulusal gazetelerde ve TRT Spor kanalında yorum yapan ünlü spor yazarları ve spor yorumcuları Konyaspor aleyhine verilen hatalı kararları net bir şekilde dile getirmişlerdir.

Elbette ki bir Konya sevdalısı, Konyaspor taraftarı ve Konya milletvekili olarak takımıma sahip çıkacağım. Konyasporun mağdur edilmesine asla sessiz kalmam ve kalmayacağım.

Bu arada Kendisinin de Bucaspora olan desteğini saygı ile karşılıyorum. Sayın Milletvekili bilsin ki, İzmir’in süper ligde bir temsilcisinin olmasını Konyalılar da ister. Herşeyden önce İzmir’de yaşayan önemli bir çoğunlukta Konyalı bulunmaktadır.

Ancak biz siyasetçilere düşen görev doğruları ve hataları görebilmek olmalı, iftira atmak, taraftarları kışkırtmak olmamalıdır. Sayın Milletvekili bilsin ki, peşpeşe verilen hatalı hakem kararları nedeniyle Bucaspor mağdur olsaydı, biz doğruları söylerdik.

Konya sevgi ve hoşgörünün başkentidir. Kendisi haddini bilsin Konyalılara centilmenlik dersi vermeye de kalkmasın.

Ayrıca, benim maça gelip takımımı desteklemememi önererek, oturduğu yerden ahkam kesmesin. Hiç merak da etmesin, Konyaspora kimin destek verdiğini tüm Konya biliyor. Eğer Sayın milletvekili samimiyse, öncelikle kendi partisinin Konya milletvekillerini bu maça davet etmesi daha uygun olacaktır.

Konyaspor; futbolcusuyla, teknik kadrosuyla, yöneticisiyle ve taraftarıyla yarınki maçı ve final maçını alıp süper lige çıkacağına inanmaktadır. Bunda azimli ve kararlıdır. Yeter ki, futbolcuların bir yıllık alın teri, teknik kadronun ve yönetimin emeği, taraftarın umudu hakem hatalarıyla heba edilmesin, çirkinlik olmasın, hakkı yenmesin.

Tüm hemşehrilerimin takımına sahip çıkacağına ve destek vereceğine yürekten inanıyorum.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri