İzmir Hatay Günleri'nde 'Amanos Fruits' Farkı Yaşandı

İzmir’de, 18-22 Eylül tarihleri arasında devam eden '3. Hatay Günleri'ne katılan 'Amanos Fruits' modern tarımın örneklerini görücüye çıkardı.

İzmir’de, 18-22 Eylül tarihleri arasında devam eden '3. Hatay Günleri'ne katılan 'Amanos Fruits' modern tarımın örneklerini görücüye çıkardı.
Hatay’ın ve Hassa’nın gelişmiş modern tarım uygulamalarının ilk olma özelliğini taşıyan tarım şirketi; ürünlerini İzmir’e taşıyarak, kalite ve standardının yüksek olduğu sunumlarıyla ürün örneklerini İzmirlilerle buluşturdu.

Uluslararası Lojistik Uzmanı Nuri Gündoğdu, sahibi olduğu Onitaş A.Ş Lojistik firmasının, 'Amanos Fruits' markasıyla, 2011 yılı başında Hassa’da tarım sektöründe kısa sürede adını duyurmayı başardı. Muz serası, böğürtlen, nektarin, üzüm, incir, kayısı ve nar yetiştiriciliğinde adım atan ve bin 500 ton kapasiteli soğuk hava deposu kuran, ayrıca bütün tarım faaliyetlerini sözleşmeli çiftçilik modeliyle yürüten Gündoğdu, Avrupa standartlarına uygun, kaliteli üretimin adresi oldu.

Aynı zamanda, Hassa Meyve Üreticiler Birliği Başkanlığı'nı da yürüten M. Nuri Gündoğdu yaptığı açıklamada, "Doğduğum köyden ayrıldıktan elli yıl sonra 106 ülkede konuşlanıp, çalışarak edindiğim bilgi, beceri ve tecrübemi, edinimlerim olan maddi varlıklarımla yuvama dönüp, ata toprağımda yatırım yapmış olmanın mutluluğuni yaşamaktayım. Üç yıllık bir zaman zarfında, arazi edinimlerimi, bin 250 metrekare soğuk hava ve meyve işleme tesisi, 25 bin metrekare sera kurulumu ve yüz dekar modern nektarin, üzüm, nar bahçelerinin tesis edilmesiyle bölgemizin çiftçilerinin ufkunu açmanın gurunu taşıyorum. Bu yaptıklarımız inşallah Hassamızı şimdilerde terk etmiş, Hassa dışında olan çok daha başarılı olan iş adamlarımıza örnek olup, onların da buralara, baba topraklarına dönüp yatırım yapmalarını sağladığımızda ve buradaki genç çiftçilerimize örnek olup buradaki bağcılığı modern tarımı ayağa kaldırıp güç birliği yaparız. Tarım hayatının dünyadaki en verimli bölgesinde olmamız, kaliteli ürün elde edebilme şansına sahip olmamız, beni ayrıca heyecanlandırmakta ve her gün bir yenilik ve iyi bir projeyle yarınlarımızı hazırlamaktayız. Bu çalışma programlarımızda yeni yatırımlarımızda bize omuz veren, önümüzü açan tüm bürokratik işlemleri hızla kolaylıkla aşarak projelerimizi hayata geçirmemize sebep olan şehrimizin dışında başka şehirlerde ve ülkelerdeki etkinliklerde firmamızın tanıtımına sebep olan; başta Sayın Valimiz M. Celalettin Lekesiz Beyefendi'ye, Kaymakamımız Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu’na, İlçemiz Belediye Başkan Sayın Mehmet Karataş’a, Akbez Belediye Başkanı Sayın Aabdurrahman Demirel’e ve tüm kamu ve kurum çalışanlarına teşekkür ederim.”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri