İzmir Enternasyonal Fuarı Bu Yıl Kapılarını 'Sağlık' Temasıyla Açacak

İZFAŞ, 29 Ağustos–8 Eylül 2013 arasında düzenleyeceği 82. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’nın teması olan "Sağlık" çalışmaları kapsamında, sektör temsilcileriyle biraraya geldi.

İZFAŞ, 29 Ağustos–8 Eylül 2013 arasında düzenleyeceği 82. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’nın teması olan "Sağlık" çalışmaları kapsamında, sektör temsilcileriyle biraraya geldi. Toplantıya İl Sağlık Müdür Yrd. Ali Çakır, İl Sağlık Müdürlüğü Ar-Ge Şubesi Müdürü Alev Ardıç, İzmir Tabip Odası Temsilcisi Dr. İrfan Eker, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karatay ve çalışanlar katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Müdür Örs, "İZFAŞ olarak İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarını, kamu kurumlarını, meslek odalarını önemsiyoruz. Gerek kamu kurumlarıyla gerekse sivil toplum örgütleriyle beraber yürümek istiyoruz. 29 Ağustos–8 Eylül tarihleri arasında İEF'yi 82. kez gerçekleştireceğiz. Fuarımıza her yıl bir tema uyguluyoruz. Bu yılki temamız sağlık. Bunun en temel nedeni, EXPO 2020 hedefimizle ve EXPO 2020 çalışmalarımızla İEF’yi buluşturmak, EXPO 2020 hedefine İzmir Fuarı’ndan bir katkı koyabilmek. Bir başka nedeni ise sağlık 7'den 70'e herkesi ilgilendiren, herkesin her an iç içe olduğu bir olgu, hayatın ayrılmaz bir parçası. İEF’nin ticari yanı kadar sosyal yanını da çok önemsiyoruz ve bir bütün olarak düşünüyoruz. Diğer ihtisas fuarlarımızdan farklı olarak İEF’yi bir toplumsal buluşma noktası, bir platform yapmak istiyoruz ve öyle değerlendirmeye çalışıyoruz. İEF, farklı yaş, gelir ve yaşam kültürü gruplarının, kısacası toplumun çok farklı kesimlerinin biraraya geldiği ve birbiriyle iletişim kurup etkileştiği bir alandır. 82. fuarımızı da bu bağlamda 'Sağlık' temasıyla düzenliyoruz. Bu temanın bizim açımızdan önemli olduğu kadar, sizler ve yurttaşlarımız açısından da ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bugün bu buluşmayla sağlık sektörüne, sağlık kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, kamu kurumlarına bir mesaj vermek ve çağrıda bulunmak istedik. Fuarımıza sağlık sektörü de katkı koysun, fuarı sahiplensin istiyoruz." dedi.

82. İEF'de, sağlık sektörüne özel bir alan oluşturuldu. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 No’lu Holde ayrılan bu özel alanda devlet hastaneleri, özel hastaneler, sağlık kurumları, sağlık merkezleri, sağlık ekipmanları firmaları, sağlık dernekleri gibi kurum ve kuruluşlar yer alacak. "Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar/Herkes İçin Sağlık" temasıyla yola çıkılan EXPO 2020 İzmir hedefiyle bütünleşecek şekilde hazırlanan fuarda, temaya uygun faaliyetler de planlanıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri