İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Manisalı Gençlere İndirim

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş arasında, Manisalı gençlerin üniversitede...

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş arasında, Manisalı gençlerin üniversitede indirimli öğrenimi için protokol imzalandı.

Manisa Educatürk Eğitim Fuarı'nda imza töreninde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile ilçe ticaret odaları üyelerinin birinci derece yakınları, İzmir Ekonomi Üniversitesi'ndeki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı kazandı. Törene Demirtaş ve Coşkun'un yanısıra İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayati Dolman ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu katıldı.

13 yılda dünyanın 500 üniversitesi sıralamasında yer aldıklarını, TÜSİAD girişimcilik bayrağının Balçova Kampüs alanında dalgalandığını söyleyen Ekrem Demirtaş, "Dünya artık tek bir pazar haline geldi. Dünyanın ortak lisanı İngilizce oldu. Tüm derslerimiz yüzde 100 İngilizce veriliyor. Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa'dan öğrenciler ve öğretim üyelerimiz var. Manisa bizim en yakınımızda, İzmir'le bütünleşmiş bir kent. Üniversitemizde çok sayıda Manisalı öğrencimiz var. Geçtiğimiz yıl YÖK'ün onayıyla İzmir Ticaret Odası üyelerine yüzde 15 indirim yapmıştık. Manisa Ticaret ve Sanayi Odamız'dan gelen isteği de değerlendirdik. Manisalı işadamlarının çocuklarına yüzde 15 indirim yapacağız. Manisa'yı organize sanayi bölgeleriyle geleceğe götürecek öğrencileri yetiştirmek istiyoruz. İzmir Manisa'yla güçlü, Manisa da İzmir'le güçlü.” dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Coşkun da üniversiteyi kurulduğu ilk günden bu yana yakından izlediklerini belirterek, "İndirimin Manisa'ya da yansıtılması bizleri memnun etti. Gönül rahatlığıyla öğrencilerimizi İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne gönderiyoruz. Eğitimden, güven ortamından şüphemiz yok. Burada üniversitenin bir bölümünü yapabiliriz. Her türlü yardım ve desteğe hazırız.” diye konuştu.

Rektörü Esen ise üniversitenin bugün 8 fakültesi, 2 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokulu ve 2 enstitüsü ile 7 bini aşkın öğrenciye sahip olduğunu kaydederek, Manisalı gençleri nitelikli eğitim için beklediklerini ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri