İzmir Büyükşehir'den Sanat Günleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanat mekanları ile açık alanlarda düzenlenecek konser, sinema ve çocuk tiyatrosu gibi etkinlikler sunacak.Mahallelerde müzik rüzgarı estiren "Mahallede Şenlik Var" konser dizisi kapsamında 11 Ağustos 2014 Pazartesi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanat mekanları ile açık alanlarda düzenlenecek konser, sinema ve çocuk tiyatrosu gibi etkinlikler sunacak.

Mahallelerde müzik rüzgarı estiren "Mahallede Şenlik Var" konser dizisi kapsamında 11 Ağustos 2014 Pazartesi günü Aliağa ilçesi Helvacı Meydanı’nda düzenlenecek konserde Ebru Ertaç ve Fatma Meşe sahne alacak. Etkinlik kapsamında 13 Ağustos Çarşamba günü Bayındır Stadyumu’nda Grup Mevce müzikseverlerle buluşacak. 15 Ağustos Cuma ise Senem Ersin ve Grubu, Torbalı Engelsiz Parkı’nda sahneye çıkacak.

12 Ağustos Salı günü minik tiyatroseverler, "Tombul Prenses ve Üç Sıska Adam"ı seyredebilir. Oyun, Kültürpark İzmir Sanat’ta 11.00 ve 14.00 saatlerinde sahnelenecek, 17 Ağustos Pazar günü de aynı saatlerde tekrarlanacak. Bilet fiyatı sadece 1 lira.

Âşık Veysel Sanat Günleri’nde, bu kez Makbule Kaya sahne alacak. Sanatçı, şarkılarını Bornova Rekreasyon Alanı’ndaki 5 bin kişilik Âşık Veysel Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenen ücretsiz konser dizisi kapsamında, 13 Ağustos Çarşamba saat 21.00’de seslendirecek.

Yeniden Sinematek’in tutkunları, çimler üzerindeki film keyfine bu hafta Sefertası’yla devam edecek. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki 13 Ağustos Çarşamba günkü gösterimde perdeye yansıyacak film, Hint sinemasının en güzel örneklerinden biri olma özelliğine sahip.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da 13 Ağustos Çarşamba akşamı bir konser verecek. Şefliğini Hüseyin Çebi’nin yaptığı orkestranın ücretsiz konseri, Karabağlar ilçesi Uğur Mumcu Parkı’nda. Saat 21.00’de başlayacak konserde Aydın Uştuk, Sedat Yüce, Funda Öncü, Tülay Şen, Bahar Pamukçu, Şenay Gömdemir, İpek Kaletaş, Esra Göndeş, Müge Ökten, Esi Taviloğlu ve Cevher Doğan solist olarak sahne alacak. Orkestra düzenlemeleri ise Zafer Çebi’ye ait.

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki Çim Konserleri’nde ise bu hafta Selçuk Balcı hayranlarıyla buluşacak. Karadeniz müziğinin sevilen sesi, 14 Ağustos Perşembe saat 21.00’de, ücretsiz konserle sanatseverlerle biraraya gelecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri