İzka’nın Desteğiyle İleri Teknolojiye Yatırım Yaptı

Otomotiv başta olmak üzere birçok sektör için özel amaçlı elektrik motorları tasarlayıp imal eden Faz Elektrik, 2012 yılında İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'ndan aldığı destekle ürettiği motorların verimini ve kullanım ömrünü arttırmayı başardı.

Otomotiv başta olmak üzere birçok sektör için özel amaçlı elektrik motorları tasarlayıp imal eden Faz Elektrik, 2012 yılında İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'ndan aldığı destekle ürettiği motorların verimini ve kullanım ömrünü arttırmayı başardı. 1958 yılında kurulan ve elektrik motoru imalatı konusunda Türkiye'deki lider firmalar arasında yer alan Faz Elektrik, önemli yatırımlara imza attı. 2011 Kasım ayınında İZKA'ya sundukları projenin çok kısa sürede kabul edildiğini söyleyen Faz Elektrik Genel Müdürü Kaan Aydın, "İki ay gibi kısa sürede projemizi onaylayan İZKA, 600 bin TL'lik yatırımımızın 260 bin TL'lik kısmını karşıladı. Bünyemize kattığımız teknolojik makinelerle sessiz, yüksek verimli ve uzun ömürlü motorlar üretmeye başladık. Şu an uzun ömürlü ve sessiz çalışan fanlarımız, batı ülkelerinden çok talep görüyor. Üretimimizin yüzde 70’lik bölümünü, başta ABD olmak üzere Almanya, Fransa ve İspanya gibi otomotiv sektörünün kalbi niteliğindeki ülkelere ihraç ediyoruz." dedi.

Projenin bir yılda sonuca ulaştığını ifade eden Genel Müdür Aydın, "Projenin katkısıyla ABD ve Avrupa pazarının her geçen gün artan kalite beklentilerini karşılayabiliyoruz. Bu sayede, 'Faz Elektrik' etiketli ürünlerimiz dünyanın pek çok ülkesinde yer alıyor. Sahip olduğumuz ISO 9001, ISO 16949, ISO 14001 ve ISO 13485 kalite belgeleri, mücadele ettiğimiz zorlu pazarda öne çıkıyor. Halihazırda 300 kişi istihdam eden firmamız, proje sonucunda kapasitesini ve prestijini önemli oranda arttırmıştır. Bünyemizde çalışan arkadaşlarımız, eğitim programlarımız sayesinde firmamızın devamlı iyileştirme politikasına, kendilerini geliştirerek katkı sağlıyorlar. Hizmet verdiğimiz sektörde hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın önde gelen firmaları arasında bulunmaktayız. Sektördeki bu konumumuz sebebiyle ar-ge ve yatırım projelerine ara vermek gibi bir lüksümüz yok. Bu sebeple İZKA'nın destek projelerini yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri