İzinsiz Kazılara Cezai İşlem Uygulanacak

Siirt Belediye Meclisi, aldığı karar ile ilde bulunan cadde, sokak ve kaldırımlarda izinsiz olarak yapılacak her türlü kazı çalışmasına bin 500 yüz TL cezai işlem uygulanmasını oy birliği ile kabul etti. Siirt Belediye Meclisi Eylül ayı...

Siirt Belediye Meclisi, aldığı karar ile ilde bulunan cadde, sokak ve kaldırımlarda izinsiz olarak yapılacak her türlü kazı çalışmasına bin 500 yüz TL cezai işlem uygulanmasını oy birliği ile kabul etti.

Siirt Belediye Meclisi Eylül ayı 4’üncü oturumu, Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan başkanlığında, belediye meclis üyelerinin katılımıyla meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Eylül ayı gündem maddeleri arasında bulunan belediye maddelerinin yeniden tespiti maddesi üzerinde yapılan görüşmeler ile başlayan bugünkü meclis oturumunda, gelir müdürlüğü tarafından hazırlanan 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na göre ücretler ve harçların yeniden tespit edilmesine yönelik öneri oy birliği ile kabul edilirken, kabul eden öneri kapsamında bugün itibariye izinsiz yapılan yol, kaldırım ve benzeri kazılarda taribin boyutuna bakılmaksızın bin 500 TL cezai işlem yapılması, ayrıca tahribat bedelinin ayrıca hesaplanıp tahsil edilecek. Ayrıca kabul edilen öneri kapsamında 115 kalemde ücret yeniden belirlendi.

Bugün gerçekleştirilen belediye meclis oturumunda daha sonra ihtisas komisyonları raporları üzerinde yapılan görüşmelerde, Siirt Belediyesi'ne ait su depolarının yanı sıra 2014-2015 eğitim yılı öncesinde kentte bulunan okullardaki su depolarının temizlenmesinin belediye tarafından temizlenmesi önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Yapılan görüşmeler ardından Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, kentte mesire ve park alanlarının eksikliği için gelen eleştirilere yönelik yaptığı açıklamada, Siirt halkının piknik yapabileceği, dinlenebileceği ve serinleyebileceği piknik ve mesire alanlarının az olduğunu, bunun kentin bir gerçekliği olduğunu ifade ederek, “Göreve geldikleri günden bu yana kent mesire alanı olması düşüncelerini kentte bulunan kurumlar ile paylaştık ve sadece yer tahsisi istedik ve istiyoruz. Ancak bunun için kent merkezinde uygun bir alan ve yer yok. Olanlar da bazı kurum ve vakıflara ait. Bize yer gösterilsin ve verilsin biz gerekeni yaparız. Ne ağaç problemimiz, ne maddi bir problemimiz var. Belediye birilerine rant kazandırmıyor. Artık işlerimiz ya parasız yaptırıyoruz ya da en düşük maliyetine direk birinci elden anlaşarak yapıyoruz. Bu kentin parasını çarçur etmeden, tamamını bu kentte yaşayan halkın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Park mı yapılacak, bize alan tahsis etsinler, biz ağacını ve parkta kullanılacak diğer malzemeleri bulup, içinde artık betonlaşma olmayan parkı en güzel şekilde yapıp halkın hizmetine sunarız. Bu anlamda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Siirt’te park yapılmak istendi. Kent merkezinde yer bulamadığımız için Ulus Mahallesi'nde bulunan su depoları bölgesinde bulunan bir alan için proje hazırladık gönderdik. Yani bize park ve mesire alanı için yer tahsis etsinler başka bir şey istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakırhan, konuşmasının sonunda, kentteki doğal gaz çalışmalarına yönelik belediyenin izin vermediği iddialarını doğru olmadığını belirterek, "Siirt’te yapılan doğalgaz çalışmalarını belediyenin engellediği yönündeki iddiaları, sorumlu firmanın uydurmasından ibarettir. Firma, işine gelen meskenlere doğalgaz hattını çekiyor, işine gelmeyene de belediye izin vermiyor diyor. Belediye olarak firmaya sadece çalışmanın yapıldığı alanda, çalışma kapsamında yollarda ve kaldırımlarda yapılan tahribatın eski haline getirmesini, eğer getirmiyorsa da yaptığın tahribatın ödemesini yap biz yapalım diyoruz. Bununla ilgili yapılan sözleşmeye rağmen firma belediyeye ödeme yapmıyor. Bu anlamda doğalgaz çalışmaları ile ilgili olarak belediyenin çalışmaları engellediği iddiaları kesinlikle doğru değil, bir engel varsa o da firmanın işine geldiğini yapması, gelmediğini yapmamasından kaynaklıdır.” dedi.

Yapılan konuşmalar ardından, eylül ayı belediye meclisi toplantısına yarın saat 10.00’da yapılacak son gün oturumuna kadar ara verildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri