İzini Sürdüğü Çalınan Arabasını Suriye'de Buldu

Türkiye genelinde pek çok oto kiralama şirketi dolandırıcılık mağduru. Kiralanan arabaların birçoğu, Suriyeli hırsızlık çeteleri tarafından kaçırılıyor. İzmir'de kiraya verdiği BMW marka lüks jipin Suriye'ye kaçırıldığını öğrenen...

Türkiye genelinde pek çok oto kiralama şirketi dolandırıcılık mağduru. Kiralanan arabaların birçoğu, Suriyeli hırsızlık çeteleri tarafından kaçırılıyor. İzmir'de kiraya verdiği BMW marka lüks jipin Suriye'ye kaçırıldığını öğrenen işadamı Kadir Gültekin, dedektif gibi iz sürerek geri almayı başardı. Suriyeli muhaliflerin savaşta kullandıkları lüks jip için 11 bin 500 dolar verdi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde Güvenar Oto Kiralama adlı şirketi bulunan Gültekin'e ait X3 model jip, kaçırılanlardan biri. Bazı toplantılara katılacağını söyleyerek kendilerine ulaşan U.B. isimli şahıs, 10 günlüğüne araba kiralamak istedi. Adnan Menderes Havalimanı'nda bu şahsa arabayı verdiklerini belirten Gültekin, "Aracı altı ay önce 108 bin TL'ye almıştım. Hatay'dan gelen U.B. isimli şahsa kiraya verdik. Kira ücretini ödeyip ayrıldı." dedi.

DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRDÜ

Kadir Gültekin, jip üzerinde bulunan GPS cihazının sökülmesinin ardından U.B. isimli şahsa ulaştıklarında gerçeği öğrendi. U.B., Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Demirköprü Karakolu'na giderek, kiraladığı sekiz arabanın gasp edildiğini söyledi. İfadesinin alınmasının ardından U.B.'nin serbest bırakılmasına bir anlam veremediğini belirten işadamı Gültekin de Hatay'a gitti. Lüks jipini aramak için gittiği Reyhanlı'da ilk bir hafta bilgi topladığını söyleyen Gültekin, "Benim gibi birçok kişinin aracının bu yolla dolandırıldığını öğrendim. Şebeke üyeleri tarafından irtibata geçilen şahıslar, lüks araçları kiraladıktan sonra Suriye'ye geçiriyor. Cilvegözü Sınır Kapısı'na gittim, orada soruşturdum. Yaptığım araştırmalar ve güvenlik güçlerinden aldığım bilgiler ışığında, aracın Suriye'ye geçtiğini tespit ettim. Benden aracı kiralayan şahsa ulaşmaya çalıştım. Evinin önünde yatıp kalktım ama orada değildi." dedi. Arabanın Suriye sınırındaki köylerden geçtiğini öğrendikten sonra bilgi toplamak için oraları gezmek isteğini belirten Gültekin, "Ben sınır köylerine gitmek isteyince emniyet güçleri bana, oraların tehlikeli olduğunu söyleyerek gitmemem için beni uyardılar. Benim gibilerin çok olduğunu, ilk olmadığımı ve son olmayacağımı söylediler fakat bir süre sonra Beşaslan köyüne gittim. Arabanın bir hafta önce orada olduğunu belirledim ama bir sonuca ulaşamadım. 20 gün yaptığım araştırmaların sonunda tekrar İzmir'e döndüm." dedi.

Gaziantep'te bulunan bir akrabasının Suriyeli arkadaşları olduğunu öğrenince onlarla irtibata geçtiklerini ifade eden Gültekin, "Aracın bilgilerini verdim. Üç gün sonra bana, aracın Suriye'de çekilmiş fotolarını gönderdiler. Tekrar yollara düştüm. Benden 11 bin 500 dolar istediler, ben de kabul ettim. Suriye sınırına getirdikleri aracı, parayı ödedikten sonra teslim aldım. Muhalifler kullanmış, araba kötü durumdaydı. İskenderun'da servise götürdüm, oradan İzmir'e döndüm." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri