İzcilerin mahalli yaz kampı sona erdi

Konya İl İzci Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen, Marmaris Bekle Geliyoruz adlı mahalli yaz kampı tamamlandı. İl İzci Kurulu Başkanlığı ARGE nin önerisiyle mahalli yaz kampı bu yıl, Muğlanın Marmaris ilçesi Datça Karayolu üzerinde bulunan Çubucak Orm

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte izci öğrencilerin, düzenlenen kampla hem tatil yapma, hem de izcilik bilgilerini uygulamalı olarak geliştirip paylaşma fırsatı bulduğunu belirten İl İzci Kurulu Başkanı Mustafa Parlatan, kampa 30 lider, 105 izci öğrencinin katıldığını ifade etti. 21 Haziran’da başlatılan kamp süresince çeşitli doğa yürüyüşleri, Marmaris şehir gezisi,  sportif etkinlikler, oryantiring, sedir adasına yat gezisi, panayır, akşamları ise müzik eğlence programları düzenlendi.

Konya merkez ve ilçelerinden Marmaris 2009 mahalli yaz kampına gelen izciler, deniz etkinliğinde deve güreşi ve deniz voleybolu yaparak eğlencenin doruğuna çıkarken diğer yandan da bazı izciler voleybol ve futbol sahalarında yapıları turnuvalarda mücadele ettiler. Gruplar halinde yüzme yarışmaları da düzenleyen izcilerin birincilerine çeşitli ödüller verildi. Denizin ve havuzun tadını çıkartan gençler, kendileriyle birlikte kampa katılmayanların çok şey kaybettiğini vurguladılar.
Çubucak Mahalli Yaz Kampına katılan izciler kamp içinde gün içinde oluşan çöpleri 
toplayarak çevre temizliği yaparken, sabah kahvaltısı öncesinde ise uyku mahmurluğunu üzerlerinden atmaları için, deneyimli eğitim liderleri denetiminde sabah sporu yaparak güne zinde başladılar.
Kampın son gününde Marmaris ilçesi Orhaniye Beldesi yakınlarında bulunan ve görenleri hayrete düşüren Kız Kumu Tunç Cafe Plajı’nda piknik yapan izciler, efsaneye göre Kumun sonuna kadar yürüyen ve orada dilek tutanın dileğinin gerçekleşeceği söylenen 600 metre boyundaki kırmızı kumdan meydana gelen oluşumun üzerinde yürüdüler. Günün akşamında ise Şarkı ve türkülerin söylendiği, izcilerin sahne performanslarını sergilediği kamp ateşi (veda gecesi) programı final ateşi yakılmasıyla sona erdi. Kampa katılan izci liderleri ve öğrenciler Kampta gördükleri yakın ilgiden dolayı çok memnun olduklarını belirterek, emeği geçen bütün kuruluşlara ve vatandaşlara teşekkür ettiler. Kamp yöneticisi Zekai Kamış, kamp süresince ilgi ve desteklerini esirgemeyen izci velilerine ve Konya Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri