'İyiler Cesur Olursa, Kötüler Suç İşlemeye Cesaret Edemez'

Antalya Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, 'İyililer cesur olursa, kötüler suç işlemeye cesaret edemeyeceğini' söyledi. Müdür Taşkıran, 'Güvenli Sokaklar, Gülen Yüzler' projesi kapsamında Manavgat'ta mahalle muhtarlarıyla...

Antalya Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, 'İyililer cesur olursa, kötüler suç işlemeye cesaret edemeyeceğini' söyledi.

Müdür Taşkıran, 'Güvenli Sokaklar, Gülen Yüzler' projesi kapsamında Manavgat'ta mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Turizm sektöründe iş bulmaya bağlı yıllık ortalama yüzde 7 göç olan Manavgat'ta bazı illere göre suç işlenme oranının düşük olduğunu belirten Taşkıran, bunda en önemli etkenlerden birini bölge insanın muhtemel yan kesicilik, araç, ev, işyeri hırsızlıkları, darp ve şiddet gösterme gibi olaylarda 'Alo 155 Polis Hattı'nı iyi kullanmaları olduğunu kaydetti.

Duyarlı vatandaşlık gereği vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit edecek her olayda Alo 155 Polis İhbar Hattı'nın aranması gerektiğini belirten Taşkıran, "İyiler cesur olursa, kötüler suç işlemeye cesaret edemez. Önemli olan iyilerin kötüler karşısında cesur davranarak kötülük yapmasına engel olmasıdır. Bunu yaparkende her zaman polisten yardım istemeli. Suçlularla mücadelede her zaman polis maşadır, maşa varken elinizi ateşe sokmayın. Suçlularla mücadele bizim işimiz, ben kendi işimi kendim görürüm diyerek 'hasım kazanmayın'. Suçlular bize karşı hasım olsun, size karşı olmasın. İyiler kötülükle mücadelede güç birliği oluşturursa kötüler suç işlemeye cesaret edemez. Yaşadığımız toplumda iyilikler ve güzellikler için cesur olalım, kötülerin kötülük yapmasına fırsat vermeyelim " dedi.

Suçluların yakalanmasında ihbar eden kişinin zanlılarla ilgili doğru bilgi vermesinin önemli olduğunun altını çizen Taşkıran, güvenlik kamerasının olduğu yerlerde suçluların daha kısa sürede yakalandığını söyledi. Taşkıran, Manavgat'ta Mobese sayısının az olmasının başta araçla işlenen suçlarda suçlunun yakalanmasını zorlaştırdığını ifade etti.

OKUL ÇEVRELERİNİ SABAH, ÖĞLE VE AKŞAM SIKI KONTROL EDİYORUZ

Müdür Taşkıran, Anne Gözün Arkada Kalmasın Projesi kapsamında okullarda meydana gelebilecek olaylara müdahale gayesiyle 24 okulda 48 polisin okul irtibat görevlisi olarak görevlendirdiklerini söyledi. Okul önlerinde muhtemel suç olayına karşı görevli polislerin okul önlerinde sabah, öğle ve akşam saatlerinde sıkın güvenlik önlemi olduğunu belirten Taşkıran, ayrıca okullarda görev yapan polislerin okul servis araçlarına karşıda denetim yaptığını kaydetti.

Manavgat'ta geçen yılın ilk dört ayına karşı 2014 yılının ilk dört ayına göre evden, işyerinden, resmi kurumlardan, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarında önemli ölçüde düşüş olduğunu belirten Taşkıran, geçen yılın ilk 4 ayında 120 hırsızlık olayı meydana gelirken bu sene 50'a düştüğünü söyledi.

Taşkıran, kişilere karşı suç işlemede önemli düşüşlerin olduğunu geçen sene 582 olan kişilere karşı suç işleme vakasının bu yıl 490'a, mal varlığından 474'ten, 375'e, topluma karşı 49'dan 76'ya yükseldiğini, millete ve devlete karşı ise 19'dan 10'a ve takibe takılan suçların 217'den 158' düştüğünü kaydetti.

TURİSTLERİN ALIŞVERİŞ YAPTIĞI SEMT PAZARLARI SIKI DENETİM ALTINA ALINACAK

Turistlerin yoğun alışveriş yaptığı pazartesi ve perşembe pazarlarında sahte parfüm satıcıları ile Türk bayrağı hediyesi bahanesiyle bayrak satıcılarına karşı sıkı mücadele başlattıklarını belirten Taşkıran, turistlere bayrak hediye edip arkasından koşarak para isteyen kişilere ve sahte parfüm satıcılarını sıkı takibe aldıklarını söyledi.

Turistlere hediye amaçlı Türk bayrağı verip ardından para isteyen kişiler hakkında yoğun şikayetler aldıklarını belirten Taşkıran, turistleri rahatsız eden bu kişilerin pazar yerlerine yaklaşmasına asla izin vermeyeceklerini kaydetti.

Manavgat'ta en fazla şikayet aldıkları konulardan birininde yaya yoluna araç parkı olduğunu anlatan Taşkıran, yaya yoluna otomobillerini koyanlara ceza yazdıklarını yazmaya da devam edeceklerini ifade etti.

Bu konuda yayaya saygı anlamında toplumsal bilinç lazım olduğunu vurgulayan Taşkıran, kaldırımların yaya geçişleri için yapıldığını otomobil park yeri olmadığını herkesin iyi bilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantı sonrası Taşkıran, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde mahalle muhtarları ve Toplum Destekli Polislik hizmeti veren polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri