İyi sürücüye ucuz sigorta

Milyonlarca sürücünün yaptırmak zorunda olduğu trafik sigortasının yapısı değişiyor. Sicili iyi olan sürücü daha az para ödeyecek. İller arasında fiyat farkı ortadan kalkacak

Türkiye'de bulunan yaklaşık 16 milyon motorlu taşıtın yaptırmak zorunda olduğu trafik sigortası için Amerikan sistemi getiriliyor. Buna göre şikayetlere sebep olan iller arasındaki fiyat farkları kalkacak, ticari araçların daha çok ödemesi gibi ayrımlar değişecek. Aracını iyi kullanan, ceza yemeyen ve kazaya daha az karışan sürücünün sigorta masrafı da düşecek.

SİCİLLER ÇIKARILACAK
Sözkonusu değişiklikle ilgili hazırlanan taslağın İçişleri Bakanlığı'na sunulduğu belirtiliyor. 35 maddelik taslak, fiyatları bin liraya kadar çıkan Zorunlu Trafik Sigortası'ndaki sıkıntıları bitirmeyi amaçlıyor. Riskli sürücü modeline göre, kimin ne kadar prim ödeyeceğini ise Türkiye Sigorta Birliği belirleyecek. Birlik, ayrıca sürücüler hakkında sicil araştırması yapacak. 2011 yılında 12 milyon 942 bin 474 adet trafik zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçesi düzenlendi. Zorunlu Trafik Sigortası yaptırılan araçlardan toplam 2 milyar 598 milyon 251 bin lira prim alındı.

ADAY ŞOFÖR PROJESİ
Getirilmesi planlanan bir diğer yenilik de ilk kez ehliyet alan kişilerin 'aday sürücü' olarak belirlenmesi. Aday sürücüler, 1 yıl ceza almazlarsa 'asil' statüsüne alınacak. Aksi halde ehliyetine geçici olarak el konulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri