İYİ Parti'nin Konya Büyükşehir adayı belli oldu

Dr. Süleyman Kamil Akın, oda başkanlığından istifa etti. İstifa gerekçesinin ise Akın'ın siyasete girecek olması oldu. Akın'ın yerel seçimde İYİ Parti'nin Konya Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğu öğrenildi

Yerel seçime kısa bir süre kala, muhalefet partilerinin seçimde ittifak yapıp yapmayacağı merak edilirken, Konya'da bir istifa haberi geldi. İMO Konya Şube Başkanı Dr. Süleyman Kamil Akın, görevinden istifa etti. Akın, istifası için “Meslek odamızın siyasetle aynı cümlede anılması, siyasi hesapların içinde yer alması ve zarar görmesini asla kabul edemem. Büyük bir onurla yürüttüğüm şube yönetim kurulu başkanlığı’ndan istifa ediyorum” dedi. Akın'ın istifasının gerekçesi ise yerel seçimde bir partinin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı oldu.

BİRÇOK PARTİ ADAYLIK İÇİN AKIN'A TEKLİF GÖTÜRDÜ

Dr. Süleyman Kamil Akın'a bu süreç içinde muhalefet partilerinin her birinden ayrı ayrı teklif geldiği biliniyor. Gerek Gelecek Partisi gerek İYİ Parti gerekse de Zafer Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Dr. Süleyman Kamil Akın'a teklif götürdüğü öğrenildi. Akın'ın ise bütün partilerin bir araya gelmesi durumunda aday olmasının daha doğru olacağını söylediği kulis bilgisi olarak paylaşıldı. Son 1 aydır tüm partilerden adaylık için teklif alan Akın, birkaç kez Ankara'ya da davet edildi.

RESMİ AÇIKLAMA GRUP TOPLANTISINDA YAPILACAK

Dr. Süleyman Kamil Akın'ın siyasete girmek için oda başkanlığından istifa ettiği öğrenilirken, İYİ Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre Akın, İYİ Parti'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. İYİ Partili kaynaklar, “Bu iş tamam. Hoca, yüzde 99 İYİ Parti'nin Konya Büyükşehir adayı” dedi. Resmi duyurunun ise önümüzdeki günlerde İYİ Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) toplantısında Meral Akşener tarafından duyurulması bekleniyor.

DAVUTOĞLU KONYA'DAKİ EVİNDE TÜM BAŞKANLARLA GÖRÜŞTÜ

Kamil Akın'ın İYİ Parti'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olması beklenirken, Konya nezdinde partiler arasında ittifak görüşmelerinin devam ettiği de öğrenildi. Partilerin bir araya gelip Süleyman Kamil Akın'ı ortak aday göstermek için çalışmalar yaptığı da biliniyor. Bu konuda bir yol alınamazken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun da aklında Akın'ın olduğu öğrenildi. Akın için Davutoğlu'nun Konya'daki evinde tüm partilerin Konya'daki il başkanlarıyla bire bir ve Akın ile görüştüğü de biliniyor.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri