İYİ Parti'den Altay’ın manifestosuna eleştiri

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın manifestosunu açıklamasının ardından, İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek yazılı bir açıklama yayımladı.

Oğuz Şimşek'in açıklaması şu şekilde: “Sayın İbrahim Altay Manifestosunu açıkladı. 24 Haziran Genel seçimlerine de katılmış bir milletvekili adayınız olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki; söylemlerin, vaatlerin Genel Seçim Atmosferinde söylenmesi gereken vaatler olduğunu ifade etmeliyim. Sayın Altay’ın Belediye Başkan Adayı değil de , Hükümet üyesi bir Bakan edasıyla açıklamalar yapmasının ne kadar inandırıcı olduğunu kamuoyumuzun takdirine bırakıyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin borç miktarı Türkiye’de ilk 3’e girmişken üstelik. Hele Yalancı Çoban yalanına dönen Konya Metrosu hakkında bıkmadan usanmadan kamuoyunun gözünün içine baka baka yine vaatler listesine almasını, En Kahraman Rıdvan’ı aratmayacak şekilde tam bir özgüven patlaması olarak görüyorum. 20 yıllık Metro vaatlerini parti olarak sürdürmeye devam etmiş oldular.

Unutmayalım ki; Yapamamış oldukları, yapamayacaklarının teminatıdır! Eski Sanayi ve Karatay Sanayi ile Otogarı taşıyacağını belirtirken çok önemli bir husus es geçildi. Sayın Başkan bu taşınma sonrası şehrin merkezinde kalan, değerlenmiş bu arazilerin sonrasında nasıl değerlendirileceği ile ilgili tasarruflarını bildirmedi. Otogar konusunda da neden taşıma ihtiyacı duyduklarını anlayabilmiş değilim. Konya trafiğinde 723 bin aracın her gün aktif olduğunu söylediler. Konyalının asıl merak ettiği ise bu araçların kaç yüz tanesi Konya Büyükşehir Belediyesine ait Makam aracı? Mevlana-Bedesten arası çarşı kaldırılarak Bedesten esnafına hoş görünmeye çalışıyorsanız, siz önce vakıfların kira artışlarını başta %8 olarak bildirmelerine rağmen, ekonomik krizden beli bükülen esnafı daha sonra %28 kira artışına zorlayanlara karşı esnafınızı koruyucu önlemler almakla başlayabilirsiniz.

Millet Parkı Projeniz tam bir fiyasko. O koca alana fonksiyon koymamak belediyecilikte park ve bahçelerden ne anladığınızı çok güzel özetliyor. Şehrin önemli yerleri merkez kabul edilip kültür aksları açılması doğru fikir. Sayın Altay “Konyapedia” adında bir sanal ansiklopedi yapmayı planlıyormuş. Sayın Altay hiç masraf yapmayın, zamanınızı da harcamayın. Sayın Cumhurbaşkanımız Wikipedia’yı kullanıma açsın size masrafsız hazır ansiklopedi işte. Mavi Tünel Çıkışına hidro elektrik santral fikri çok güzel de, bu proje için yerel seçimlerin neden beklendiği anlaşılmadı.15 yıldır Belediyecilik yönetimini elinde tutanlar vaatlerden çok icraatlerini anlatmalıydı.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri