İYİ Parti Konya'da şok: Görevden alındı

24 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen olağan kongrede İYİ Parti Selçuklu İlçe Başkanı seçilen Mehmet Ali Koyuncu, partisinin genel merkezi tarafından görevinden alındı

14 ve 28 Mayıs seçimleri yenilgisinin ardından muhalefet partilerinde sular durulmuyor. CHP’de Genel Başkanlık tartışması yaşanırken, İYİ Parti’de de Genel Başkan Meral Akşener’in yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini açıklaması parti içi bazı istifaları beraberinde getirdi. İYİ Parti’de şok bir gelişme de Konya’da yaşandı. 24 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen olağan kongrede başkan seçilen Selçuklu İlçe Başkanı Mehmet Ali Koyuncu, genel merkez tarafından görevden alındı. İYİ Parti Konya teşkilatları arasında en çok delegesi bulunan teşkilat ise Selçuklu'ydu.

GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİNİZ DİLEKÇESİ!

Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun imzasıyla gönderilen görevden alma dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “10.10.2023 tarih ve GNBŞK 01.01.283/1534 sayılı görev sonlandırma onayı ile 2820 Siyasi Partiler Kanunu’nun 19.ve 20. Maddelerinin atıfları, İYİ Parti tüzüğünün 26. Ve 49. Maddelerine uygun olarak İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun 21.08.2023 tarih ve 63 sayılı toplantısında İYİ Parti Divan Kurulu’na verdiği yetki ile Konya Selçuklu İlçe Başkanlığı görevinden el çektirilmiş bulunmaktasınız.”

MERHABA'YA KONUŞTU: ŞİMDİLİK YORUM YAPMAYACAĞIM

Selçuklu İlçe Başkanı Mehmet Ali Koyuncu, İYİ Parti İl Kongresi’nde İYİ Parti İl Başkanı Kadir Ulusoy’u desteklemediği için ikili arasında soğuk rüzgarlar esmişti. Görevden el çektirilen Mehmet Ali Koyuncu, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Koyuncu, “Evet, görevden alındığım doğru. Şimdilik yorum yapmak istemiyorum. İleride belki bir basın açıklaması yaparım” dedi.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri