İYİ Parti adaylarını tanıttı

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Oğuz Şimşek, Meram Belediye Başkan Adayı İlker Yiğit, Karatay Belediye Başkan Adayı Avukat Ahmet Tamer ve Selçuklu Belediye Başkan Adayı Muammer Çağlayan kamuoyuna tanıtıldı

 İYİ Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Hılton Garden Inn Konya Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Oğuz Şimşek, Meram Belediye Başkan Adayı İlker Yiğit, Karatay Belediye Başkan Adayı Avukat Ahmet Tamer ve Selçuklu Belediye Başkan Adayı Muammer Çağlayan kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısına; adayların yanı sıra; İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, il başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantı saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

KONYA'NIN SORUNU VİZYONSUZ YÖNETİCİLERDİR

İYİ Parti Konya İl Başkanı Avukat Gökhan Tozoğlu, Konya'nın en büyük sorununun vizyonsuz yöneticiler olduğunu ifade etti. Vatandaşın gündeminde seçimden ziyade geçim derdinin bulunduğunu vurgulayan Başkan Tozoğlu, vatandaşın AK Parti'ye değil, AK Parti'nin bu halka bir borcu olduğunu da dile getirdi. Ekonomik krizin herkesi vurduğunu, belediyelerin de büyük borçların altına girdiğini aktaran Tozoğlu, “15 yıldır tüketim ve israfa dayanan ekonomik sistem, bir gün çökmeye mahkumdur. 2018 yılı bu çöküşün en ağır şekilde hissedildiği yıl oldu. Türkiye'de görmeyi unuttuğumuz tablolar ile yeniden karşılaşmaya başladık. İktidarın 100 günlük eylem planları vardı. 100 günlük programın içerisinde ne tanzim satış mağazaları vardı ne de devletin temizlik malzemesi satacağına dair hükümler vardı. Devlet, akıl ile yönetilir. Ülkemizde bir kaç ay sonrasını bile göremeyen bir siyasal iktidar ile karşı karşıyayz. Aya dört şeritli yol vadedenler, bugün yaya kalmışlardır. Konya'nın bir çok sorunu vardır. En büyük sorun ise şehrin vizyonsuz insanlar tarafından yönetilmesidir. Nakış nakış işlenecek bir şehri beton haline getirdiler. Kentsel dönüşüm ile hak yediler. Konya'daki siyasiler, her sıkıştıklarında topu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a atıyorlar. Sayın Tayyip bey üzerinden siyaset yapıyorlar. Vatandaş, hiç de 'Konyalı hem kızar hem de oy verir' düşüncesini taşımıyor. Vatandaş, iktidara çok kızgın. AK Parti hükümeti, sorunu hep başkalarına ihale ediyor ve kendilerine toz kondurmuyorlar. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Vatandaşa söylenecek yalan ve uydurulacak bir bahane bulunmuyor. Vatandaşın, AK Parti'ye bir ders vermesi gerekiyor. Konya'nın sorunları bir türlü çözüme kavuşturulamamıştır” şeklinde konuştu.

ÇALMAYACAĞIZ VE ÇALDIRTMAYACAĞIZ

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Oğuz Şimşek de Konya'nın Ankara'dan verilecek emirler ile yönetilecek bir şehir olmadığına dikkat çekti. Konya'daki vatandaşların hayatlarının ayrışmayı öncelikli kılan bir zihniyet yüzünden kabusa dönüştüğünü söyleyen Şimşek, daha sonra şunları kaydetti: “Kaynaklar, hoyratça ve plansız bir şekilde kullanıldı. Konya, Türkiye'nin belediyecilik anlamında en borçlu illerinin başında geldi. Plansız yapılaşma sonucunda insanlarımız kapalı mekânlara hapsedildi. Vatandaşımız ayrıştırıldı ve kutuplaştırıldı. Konya, böyle yönetilemez. Bu hali ile Konya, Anadolunun imrenilen şehri ve halkımız bu şekilde mutlu olamaz ve böyle yaşamaya da layık değildir Konya halkı. Bu güzel şehir, metal yorgunu ve hedefleri kalmamış yöneticiler tarafından yönetilmemelidir. Konya, yeşili kalmayan ve beton yığını bir şehir haline getirilmiştir. Trafik, perişan haldedir. Biz, Allah'ın takdiri ve vatandaşımızın da teveccühü ile belediye başkanı seçilirsek, çalmayacağız ve çaldırmayacağız. Devletimin kaynaklarını birilerine peşkeş çekmeyeceğim. Konya, Konya halkı ve Konya çiftçisi için büyük projelerimiz var. Göreve geldiğimiz takdirde hiç bir belediye çalışanı arkadaşımızın yeri ile oynamayacağız. İmkânlar dahilinde belediye personellerine asgari ücretten daha fazla maaş vereceğime sizler huzurunda söz veriyorum.”

MERKEZ İLÇE ADAYLARINDAN YOLSUZLUK VURGUSU

Meram Belediye Başkan Adayı Diş Hekimi İlker Yiğit, Karatay Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Tamer ve Selçuklu Belediye Başkan Adayı Muaamer Çağlayan da yaptıkları konuşmalarda yolsuzluğa engel olacaklarının, vatandaşlar arasında ayrım yapmayacaklarının sözünü verdiler. AK Partili belediyecilik anlayışını eleştiren belediye başkan adayları, Konya'nın ve Konya halkının hakettiği noktada olmadıklarına dikkat çekti.

EMRE ÖZGÜL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri