İyi forvetti kaleci oldu

Konya futbolunun en genç eldiveni Sami Ortaabacı hedeflerini Merhaba Gazetesi’ne anlattı

Konya'nın genç kalecisi Sami Ortaabacı hedeflerini Merhaba Gazetesi’ne anlattı. Yeni Meramspor'da futbola başlayan, daha sonra Şekerspor ve Anadolu'da forma giyen 1995 doğumlu  genç eldiveni hedeflerine ulaşmak için var gücüyle çalışıyor.

FUTBOLA BABAMIN KULÜBÜ OLAN YENİ MERAMSPOR’DA BAŞLADIM

2004 yılında babamın başkanlığını yaptığı Yeni Meramspor kulübünde  futbola başladım. Babamla birlikte kulübe gidiyorduk ve bir şekilde  futbola başladım zaten aile olarak babamın sayesinde hayatımız futbol. Futbolu ailecek seviyoruz.

FORVET OLARAK BAŞLADIM

Futbola forvet olarak başladım. Futbola başladığım dönemde hocalarım Ali Atlantı ve Alpaslan Işık’tı. Bir sezon forvet oynadıktan sonra 2. Sezon tesadüfen kaleci oldum.  3. Nolu sahada arkadaşlarla futbol oynarken kaleye duruyordum.  Nevzat Aydoğan hocamız vardı. Beni kaleye dururken görmüş ve kaleciliğimi beğenmiş. Sonra kulüpte kaleci olarak görev yaptım kulüp başkanı babam da beğendi kaleciliğimi o gün bugündür kalecilik yapıyorum.

ANKARAGÜCÜ’NÜ BABAM İSTEMEDİ ŞEKERSPOR’A TRANSFER OLDUM

Yeni Meramspor’da 4 sezon futbol oynadım. Daha sonra Ankaragücü’ne gittim. Ancak babam bu transferimi istemedi.  14 yaşında olduğum için babam bu transfere sıcak bakmadı. Bende tekrar Konya’ya döndüm ve o zamanlar Torku Şekerspor şimdi Anadolu Selçukspor’a transfer oldum.  Kulübümün alt yapı kategorilerinde görev yaptım Akademi Liglerinde görev yaptım.

2012 YILINDA PROFESYONEL OLDUM

Altyapı kategorilerinde görev yaparken 2011-2012 sezonunun son 4 haftasında a takıma çıktım. Daha sonra ise 2012-2013 sezon hazırlıklarında A takım kampına çağırıldım. Kampa gittim ve 2013 yılı şubat ayında Anadolu Selçukspor’da resmi sözleşmeye imza atarak profesyonel oldum. Geçtiğimiz sezonun son maçı olan Gümüşhane maçında kaleye geçtim. Altyapıda Ahmet Arslan, Rıfkı Ekenler Abdurrahman Baysangur hocalarımla çalıştım. Bende emeği çok olduğuna inandığım kaleci antrenörüm Alpaslan Uysal hocamla çalıştım.  

KONYASPOR’DA KALEYİ KORUMAK İSTİYORUM

Anadolu Selçukspor'dan gönderilmesine rağmen, genç kalecinin hedefi bu takıma tekrar dönmek ve  kalesini korumak. Sami Ortaabacı,  “Rahmetli Gürsel ağabeyim gibi Ahmet Sabri Fener ağabeyim gibi Anadolu Selçukspor’un Konyaspor’un kalesini korumak istiyorum. Bu hedeflerime ulaşmak için var gücümle çalışıyorum. Basamakları yavaş yavaş tırmanarak futbolda  kalecilik mevkiinde en iyi yerlere gelmek istiyorum.”

ÖNÜMDE UZUN BİR YOL VAR

Kaleci ve bir profesyonel olarak yola yeni çıktım önümde uzun bir yol var. Çok disiplinli çalışmam gerektiğini biliyorum. Kalede olmayı seviyorum eldivenlerim benim her şeyim. Ama bazen keşke kalede olmasaydım dediğim anlar oldu. Sizde bunu az çok tahmin edersiniz. Mesela alt yapı liglerinde 90. Dakikada yediğim bir gol sonrası çok üzülmüştüm ve içimden keşke kalede olmasaydım diye geçirdiğim oldu. Ancak mesleğimi seviyorum. Güzel kurtarışlar yaptığım ve penaltı çıkardığım zamanlarda da arkadaşlarım beni tebrik ediyor.  Bu da beni morallendiriyor ve mesleğimi daha da çok seviyorum.  Keşke kalede olmasaydım sözlerini sadece üzüntülü olduğum için söyledim. Bu tarz olayları profesyonellikte yaşamak istemiyorum ama futbolda her şey var. İyi bir kaleci olmak için Elimden geleni yapıyorum. Çok çalışıyorum çalışmaya devam edeceğim.  

BOŞ ZAMANLARIMDA KALECİLERİ İZLERİM

Antrenman ve maçlardan kalan boş zamanlarımda televizyonda maçları takip ederim. Orada kalecilere daha çok dikkat ederim. Neler yapıyorlar nasıl pozisyon alıyorlar. Karşı karşıya kalınan pozisyonlarda tepkilerine çıkışlarına dikkat ediyorum.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM BABAM

Bu yolda en büyük destekçim babam. Zaten kendisi sporun içinde. Gençliğinde futbol oynamış. Şimdi ise kulüp başkanlığı yapıyor. Bu benim en büyük avantajım. Onu sayesinde futbola başladım. Onu izleyerek büyüdüm. Bu yolda gerçekten en büyük destekçim babam. İdmana gitmem için bana özel taksi bile tuttu. Desteklerinden dolayı babama da çok teşekkür ediyorum

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri