İyi başladılar kötü bitirdiler

Sezona Beko Basketbol Ligi hedefiyle giren Torku Selçuk Üniversitesi iyi başlayıp, devam ettirdiği sezonu iyi noktalayamadı

Sezona Beko Basketbol Ligi hedefiyle giren Torku Selçuk Üniversitesi iyi başlayıp, devam ettirdiği sezonu iyi noktalayamadı. İlk 10 maçında sadece 1defa yenilen ve normal sezonun son 6 maçını büyük farklarla kazanan Üniversite Play-Off'ta çıktığı ilk iki maçı da kaybederek elendi

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele veren Torku Selçuk Üniversitesi'nde başarısız sezonun üzüntüsü yaşanıyor. Play-Off çeyrek final maçlarında rakibi Trabzonsor Basketbol'a evinde 75-81 yenilen, deplasmanda oynanan maçı da 87-71 kaybeden Torku Selçuk Üniversitesi sürpriz bir şekilde Play-Off'a veda etmişti. Play-Off ve sezon boyunca şampiyonluğun en büyük adaylarından olarak gösterilen temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi'nin normal sezonda iki maçtada yendiği rakibine Play-Off'ta oynanan iki maçta da direnememesi büyük şaşkınlığa yol açtı. Bu başarısız sezonun ardından Torku Selçuk Üniversitesi'nde gelecek sezon lige katılmama kararı alınabileceği iddia ediliyor.

İLK 10 MAÇTA SADECE BİR MAĞLUBİYET

Torku Selçuk Üniversitesi sezona fırtına gibi bir başlanğıç yapmıştı. İlk 5 maçını kazanan Üniversite sezonun 6. haftasında Akhisar Belediye'ye kaybederek seriyi bozmuştu. Ertesi hafta tekrar toparlanan Torku Selçuk Üniversitesi 4 hafta daha üst üste kazanarak ilk 10 maçta sadece bir mağlubiyet alarak olağanüstü bir grafik çizdi. 11. haftada Maliye Milli Piyango'ya 94-90 yenilen Üniversite ligin ortalarında büyük bir düşüş sürecine girdi. Ardı ardına alınan mağlubiyetlerle 5. sıraya kadar gerileyen Üniversite antrenör değişikliğine gitti. Tecrübeli antrenör Halil Üner ile anlaşan Selçuk tekrar çıkışa geçerek maç kazanmaya başladı. Son 6 maçını büyük farklarla kazanan Üniversite ligin en büyük şampiyonluk adayı olarak görülüyordu.

TAKIMA YAPILAN TAKVİYE BATIRDI

Play-Off'a büyük bir özgüven ve moralle giren Torku Selçuk Üniversitesi'nde sezon başından beri mücadele eden kadroya takviye yapmak isteyen teknik ekip Play-Off öncesi yabancı oyuncu arayışlarına girdi. Önce Smush Parker'i tarnsfer eden Üniversite bu oyuncudan takımının transferine izin vermemesi nedeniyle vazgeçti. Son anda Bernard King'i kadrosuna katan Üniversite bu oyuncuyu hiç maç yapmadan Play-Off maçlarına çıkarınca takımın dengesi bozuldu. Takımda uyum bir anda bozunlurken yeni transfer Bernard King'in Hiçbir katkı yapamadığı maçlarda Selçuk Trabzonsor'a iki maçta da yenildi.


YUNUS ALTINBEYAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri