İttifak'ta yeni hedef

22 yıl önce 20 idealist girişimci öncülüğünde kurulan İttifak Holding, 2011 yılı sonuna kadar ciroyu 1 milyar liranın üzerine çıkarmayı hedefliyor

İTTİFAK HOLDİNG'İN 22 YILLIK DEV BAŞARISI
Türkiye’de çok ortaklı yapılar içinde örnek bir model haline gelen İttifak Holding, 1988 yılından itibaren istikrarlı bir büyüme gerçekleştiriyor. İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, 22 yıl sonra bugün, binlerce insanın ideallerinin ve hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü görmenin, bir örnek model haline gelmiş olmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.
İTTİFAK, İCRA MERKEZLERİNİ İSTANBUL'A TAŞIYOR
“İttifak Holding çok ortaklı bir yapıdan ziyade halk ortaklığıdır” diyen Seyit Mehmet Buğa, şöyle konuştu: “İttifak’ın yeni vizyonu, iştirakleriyle birlikte ulusal ve uluslararası ölçekte etkin bir grup haline getirmektir. Ulusal ve uluslararası ölçekte daha etkin bir şirketler grubu olmak için holdingin ve önde gelen iştiraklerin icra merkezlerini, İstanbul’a taşıyacağız.”
İSTİKRARLI BÜYÜME GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
İttifak Holding İcra Kurulu Başkanı Ramazan Keser de Adese, Selva Gıda, Seha Yapı ve İmaş Makine’nin holding cirosunda yüzde 90’a yakın pay sahibi olduğunu belirterek, bu dört şirketle birlikte holdingin de uzun yıllardır istikrarlı bir büyüme ortaya koyduğunu vurguladı. Keser, “İş geliştirme, inovasyon ve Ar-Ge’ye verilen önem ve destek artırılarak devam edecek” diye konuştu.


İttifak’ın 22 yıllık dev başarısı

Konya’da kurulduğu 1988 yılından itibaren istikrarlı bir büyüme gerçekleştiren İttifak Holding, Türkiye’de çok ortaklı yapılar içinde örnek bir model haline geldi

Ulusal ve uluslararası ölçekte daha etkin bir şirketler grubu haline gelme hedefi doğrultusunda hızlı bir şekilde çalışmalarına devam eden İttifak Holding, Türkiye’de çok ortaklı yapılar içinde örnek bir model haline geldi. Krize rağmen 2009 yılını 787 milyon liralık konsolide ciroyla kapatan İttifak Holding, 2011 yılı sonuna kadar ciroyu 1 milyar liranın üzerine çıkarmayı hedefliyor. ’20 kişiden 20 bin kişiye’ sloganıyla yoluna devam eden İttifak, kamuoyunu bilgilendirmek için Dedeman Otel’de basın toplantısı düzenledi. Yerel ve yaygın basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, İcra Kurulu Başkanı Ramazan Keser ve diğer üst düzey yöneticiler katıldı.
22 YILDIR KÂRIMIZI PAYLAŞIYORUZ
İttifak Holding’in çok ortaklı bir yapıdan ziyade halk ortaklığı olduğunu ifade eden İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, İttifak’ın temellerinin 22 yıl önce 20 idealist işadamının sermayelerini birleştirmesiyle atıldığını ve bugün itibariyle 20 bini aşan hissedar ile çok ortaklı yapılar içinde örnek model olduklarını söyledi. 1988 yılında, bugünkü İttifak’ın temellerini oluşturan o dönemki adıyla Konya’da İttifak Un ve Gıda A.Ş. olan şimdiki Selva’yı kurduklarını anlatan Buğa, “Başarılı performansımıza dayanarak bu çok ortaklı yapıya katılmak isteyenler oldu ve zamanla talepler giderek arttı. Biz büyümeye devam ettik. Holding haline geldik. Karşılığı olmayan hiçbir taahhütte bulunmadık, kâr ettik, kârımızı paylaştık. Bugün binlerce insana doğrudan ve dolaylı istihdam sağlayan, binlerce ortak ve hissedarı olan bir yapıya dönüştü. 22 yıl sonra bugün, binlerce insanın ideallerinin ve hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü görmenin, bir örnek model haline gelmiş olmanın mutluluk ve onurunu yaşıyoruz” dedi. İttifak’ın önündeki yeni vizyonun, iştirakleriyle birlikte ulusal ve uluslararası ölçekte daha etkin bir grup haline gelmek olduğunun altını çizen Buğa, istikrarlı büyüme ve sürdürülebilir kârlılık politikaları doğrultusunda, Konya’da doğan ve daha çok bölgesel büyüme gösteren grubu ‘Türkiye’nin İttifak’ı’ haline getirmek istediklerini bildirdi.
GELİŞİMİ TEŞVİK EDEN BİR YAPIDAYIZ
İttifak’ın temel ilkelerinden de bahseden Buğa, şöyle konuştu: “Biz İttifak olarak, iş yapışımızı belirleyen temel yaklaşımlarımızı, bir ilkeler bütünü olarak ortaya koyduk ve kuruluşumuzdan bu yana bu ilkelere sahip çıktık. Bu ilkelerin temel felsefesini ise insana ve doğal hayata saygı oluşturmaktadır. Emeğe ve üretene saygı, bilime ve bilgiye saygı, milli ve manevi değerlere saygı da bunlara eşlik eden ilkelerimizdir. Mevcutla yetinmemek, hep daha iyiyi aramak, dürüstlük, açıklık ve şeffaflık, adil olmak ise bizim olmazsa olmazlarımızdır. Sadece rekabet avantajı elde etmek, rekabette öne çıkmak için değil, ekonomik ve sosyal hayatta olumlu örnek olmak için yüksek kaliteye önem veriyoruz. İttifak’ta kalite merasimlik değil bir alışkanlıktır. Ayrıca biz rekabeti düşmanlık değil meslektaşlık olarak görür, istikrarı da statükodan arındırıp gelişimi teşvik eden bir yapıda sürdürmeyi benimseriz.” Buğa, İttifak’ın Adese, Selva Gıda, Seha Yapı ve İmaş Makine gibi bazıları ulusal çaptaki 18 iştirakiyle hızlı, istikrarlı ve kârlı bir büyüme trendi izlediğini belirterek, ulusal ve uluslararası ölçekte daha etkin bir şirketler grubu olmak için Holding’in ve önde gelen iştiraklerinin İcra Merkezlerini, İstanbul’a taşıyacaklarını da aktardı.
İTTİFAK İSTİKRARLI BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
İttifak Holdingi İcra Kurulu Başkanı Ramazan Keser de holdingin ve şirketinin performansları hakkında somut bilgiler verdi. Adese, Selva Gıda, Seha Yapı ve İmaş Makine’nin holding cirosunda yüzde 90’a yakın pay sahibi olduğunu belirten Ramazan Keser, bu dört şirketle birlikte holdingin de uzun yıllardır istikrarlı bir büyüme ortaya koyduğunu vurguladı. Keser, 145 mağaza ve şubesiyle, hizmet veren Adese Alışveriş Merkezleri’nin Konya merkezli olduğu halde ulusal zincirler içerisine giren ilk ve tek perakende şirketi olduğunu ifade ederek, Adese’yi İstanbul ve Ankara öncelikli olmak üzere Türkiye’nin diğer bölgelerine de yaygınlaştıracaklarını da söyledi. Adese’nin Türkiye’nin en büyük 122’nci şirketi olduğuna dikkat çeken Keser, “Adese Konya’nın ilk ve en büyük hipermarketidir. Metrekare büyüklüğünde Türkiye’de ilk 10’a girmektedir. 80 milyon dolarlık marka değeriyle Türkiye’nin en değerli 52’nci markasıdır. 2009 yılında 32 milyon müşteriye hizmet sunarken, net satış gelirleri 518 milyon lira olarak gerçekleşti. Önümüzdeki yıllarda Adese’nin net satış alanını yılda ortalama 20 bin metrekare düzeyinde büyütmeyi ve bu yönde gerekli yatırımları yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. İttifak Holding’in diğer yatırımları hakkında da bilgi veren Keser, “1992 yılında İttifak bünyesine katılarak hızlı bir büyüme sürecine giren Seha Yapı ise 10 bine yakın konut üretimi yapmıştır. Suudi Arabistan’da kuruluş hazırlıkları devam eden Seha Yapı’nın globalleşme hedefinin ilk adımı atacaktır. Ankara’da Simgeşehir, Konya’da Gardenya, Defne, TOKİ Meram Konutları ve Kule Konaklar devam eden projelerimiz arasında yer alıyor. 2009 yılını 30 milyon lira net satış geliri ile kapatan şirketin 4,4 milyon lira faaliyet karı elde etmiştir. Selva Gıda da Türkiye’nin, kendi markasıyla en büyük makarna ihracatçısı durumundadır. Selva, LPG ile makarnayı kurutan, bacasından siyah dumanın çıkmadığı, kanalizasyon sistemine hiçbir atık bırakmayan, çevreye duyarlı üretim yapmaktadır. Kriz döneminin etkilerine rağmen 2009 yılında 92 milyon lira net satış geliri, 19 milyon lira brüt kar elde etmiştir. İmaş Makine Sanayi de 40 ülkeye ihracat yapmaktadır. 2003 yılında tamamladığı markalaşma çalışmaları sonunda ürünlerini, değirmen makinelerinde “milleral” ve sanayi tipi şeritli testere tezgâhları için de “cuteral” markalarıyla piyasaya sunmaktadır. İmaş, yüzde 15’lik pazar payıyla sektörünün ikinci büyük şirketidir. Satış gelirlerini her yıl istikrarlı bir şekilde artıran İmaş 2009 yılında 24,5 milyon lira net satış geliri, 8 milyon lira brüt kar elde etti” dedi.
İTTİFAK İNSAN ODAKLI HİZMETİ BENİMSEDİ
İttifak Holding’in yeni yönetim anlayışını ‘Version 2.0’ olarak adlandırdıklarını aktaran Keser, 2010 yılında İttifak’ta yeni bir dönemin başladığın bildirdi. Ramazan Keser, Version 2.0 ile daha vizyoner bir iletişim yaklaşımına sahip olacaklarını, insan kıymetleri yaklaşımını esas alan bir İK politikasını hayata geçireceklerini, iş geliştirme, inovasyon ve Ar-Ge’ye verilen önem ve desteğin artırılarak devam edeceğini de vurguladı.  İttifak Holding’in gelecek vizyonu ve önümüzdeki dönem hedeflerine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Keser, şunları kaydetti: “Gıda, perakende, inşaat, hayvancılık sektörleri öncelikli olmak üzere yeni yatırımlarla istikrarlı büyümelerini ve sürdürülebilir karlılıklarını devam ettireceğiz. Tarım ve hayvancılık şirketi olan Selet için yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla büyük bir projeye hazırlandık. Proje kapsamında en az beş milyon metrekarelik bir bölgede büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tarım ve yem üretimini de içeren entegre bir tesis yapılması hedefleniyor.”
HASAN AYHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri