İttifak kar dağıtacak

Yüzde 200 bedelsiz sermaye artırımı kararı alan İttifak Holding, 2,9 milyon lira kâr dağıtacak

Çok ortaklı yapısıyla İMKB'ye kote olarak 2009 yılının son işlem gününde hisseleri İMKB’de işlem görmeye başlayan İttifak Holding, Yıllık Olağan Genel Kurulu’nu 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü gerçekleştirdi.

Yüzde 200 bedelsiz sermaye artırımı kararı alan İttifak Holding, 2,9 milyon lira kâr dağıtacak
Genel Kurul’da ayrıca, 1 liralık nominal değerdeki hisse senedi başına net yüzde 24,65 liralık kâr payı dağıtılmasına yönelik Yönetim Kurulu teklifi de kabul edilerek, kar payı dağıtımının 31 Mayıs 2010 tarihinden itibaren başlanmasına karar verildi. Tüm kararların oybirliği ile alındığı İttifak Holding Genel Kurulu’nda, daha önce atamaları yapılan Prof. Dr. Adem Elgün ve Murat Kıvrak’ın İttifak Holding Yönetim Kurulu üyelikleri onaylandı. Yıllık Olağan Genel Kurul’da konuşan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, Holding’in Genel Kurul’un aldığı bu karar ile borsaya kote olmadan önce düzenli olarak sürdürdüğü kâr payı dağıtma geleneğini, borsaya kote olduktan sonra da devam ettirmiş olduğunu vurguladı.
İttifak Holding’in küresel krizin etkilerine rağmen 2009 yılında konsolide cirosunu 787 milyon liraya çıkarma başarısı gösterdiğini hatırlatan Buğa şunları söyledi: “Kriz döneminde dahi elde edilen bu büyümenin, holding ve bağlı kuruluşlarının sağlıklı kurumsal yapıları ile istikrarlı faaliyetlerinin sonucu olduğu açıktır. Başarıyı yakalamak kolay olabilir, önemli olan yakalanan başarının sürdürülebilir kılınmasıdır. Krizin etkilerinin hafiflediği, Türkiye’nin tekrar büyüme trendine girdiği bu dönemde İttifak Holding olarak hedeflerimizi daha da büyütecek noktaya gelebilmiş olmak hepimiz adına onur vericidir. Bu onuru yaşamamıza vesile olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” İttifak Holding’in çok ortaklı yapısıyla kuruluş felsefesinin zenginleşmek değil, birlikte kazanarak zenginliklerin paylaşılması olduğunun altını çizen Buğa şöyle devam etti:  “ Diğer taraftan işsizliğe, gelir dağılım dengesinin optimum seviyelere taşınmasında ve ülkemizin gelişmişlik seviyesine katkı üretilmesinde önemli sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklarımızın bilinci ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”
İTTIFAK HOLDING HAKKINDA
1988’de kurulan İttifak Holding, 1994 yılında, “sermayesinin yüzde 100’ü halk ortaklığına açık bir halk şirketi olmak” hedefiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na kayıt oldu. Yatırım yelpazesinde birçok sektör bulunan holdingin, perakendeden inşaata, gıdadan AVM’ye, makine üretiminden tarım ve hayvancılığa pek çok alanda faaliyeti bulunuyor. Küresel krizin derin etkilerine rağmen 2009 yılında konsolide cirosunu 787 milyon liraya çıkaran İttifak Holding, 18 grup şirketiyle 5 bin kişiye doğrudan, 7 bin kişiye ise dolaylı istihdam sağlıyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri