İttifak Holding Olağan Genel Kurulu Yapıldı

İttifak Holding, 2014 yılı çalışmalarını değerlendirdiği Olağan Genel Kurulu toplantısını Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirdi.
Genel Kurul’da konuşan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, Cumhuriyetimizin yüzüncü, İttifak’ın 35. Yılını kutlayacağı 2023 yılında en az 5 Milyar TL konsolide ciro hedeflediklerini söyledi. Anadolu sermayesinin Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden olan İttifak Holding’in, 2014 faaliyetleri Olağan Genel Kurulu’nda değerlendirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, paydaşlarına önemli mesajlar verdi.
 
 
Türkiye’nin iktisadi ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla gayret sarf ettiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz; Genel Kurul’a hitaben; “Bu gayretin geçmişten daha güçlü ve istikrarlı bir şekilde sürdürülebilmesi için verdiğiniz güç ve destekler için şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Son dönemde; el birliği ile bugünlere yüz akıyla taşıdıkları İttifak’ın yarınlarda daha güçlü ve istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesi adına önemli bir eşikten geçtiklerini ifade eden Kokmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut Yönetim Kurulu olarak, yönetimi devraldığımız 2011 yılından bu yana geçen dönemde yönetim modellerimizi ve iş stratejilerimizi özeleştiriye tabi tuttuk. Odaklanma dönemi olarak ifade ettiğimiz bu dönemde kurumsal mimarimizden şirket verimliliklerimize, kar üretiminden mevcut yatırımlarımızı gözden geçirmeye ve yeni yatırım alanlarımıza kadar birçok başlıkta çalışmalar yürüttük. Yaptığımız çalışmaları sürdürülebilir hale getirmek için grubumuzda “Değişim Yönetimi” projesi başlattık. Son dönemde yaptığımız verimlilik odaklı çalışmalarımızı, hedefine atılmak üzere gerilmiş bir yay olarak tasvir ediyoruz. Bu dönemde, İttifak’ın yayını çekebildiğimiz kadar geri çektik ve hedefimize odaklandık. Yönetim Kurulumuzun görevde bulunduğu süre içerisinde grup genelinde yaptığımız verimlilik çalışmaları sonucunda personel başına düşen ciromuz %49 artış gösterdi. Bu dönemde toplam gelirlerimizde yaklaşık %25 artış sağlarken, ihracatımız ise, %112 büyüdü. Bu süreçte, toplam 120 Milyon TL de yatırım yaparak gelişimimizi sürdürdük.
 
 
Sürdürülebilir büyüme
 
Perakende markamız Adese’de, sürdürülebilir büyüme stratejisi izliyoruz. 2012 yılından bu yana tüm iş süreçlerini “Verimlilik ve Sürdürülebilirlik Stratejisi” ekseninde yeniden yorumladığımız perakende sektöründeki enerji giderlerimizde %35 tasarruf sağladık. Orta Anadolu merkezli büyüme projeksiyonumuz çerçevesinde 2015 yılında metrekare bazında en az %20 büyümeyi hedefliyoruz.Gıda sektöründeki markamız Selva ile son dönemde ürün çeşitliliğimizi artırmaya dönük çalışmalar yürütüyoruz. Bugün itibari ile 10 kategoride 161 çeşit ürüne ulaştık. Yenilikçi ürünlerimizle rekabet üstünlüğümüzü ve kar kabiliyetimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. “Üstün Lezzet Ödülü”ne sahip Türkiye’nin ilk ve tek makarna markası olarak 2013 yılında aldığımız bu ödülü, 2014 yılında da aldık.
 
İnşaat sektöründeki markamız Seha Yapı, Konya-Meram’da başlayacağı büyük karma konut projesine yoğunlaştı ve son aşamaya geldi. Projemiz, Anadolu’yu “yalı mimarisi” ile tanıştıracak. İçinde barındırdığı akarsu ve göllerle Konya’ya altın çağını yaşatmaya aday bir proje olarak dikkat çekiyor. Önümüzdeki dönem için arazi geliştirme ve kendi geliştireceğimiz projelerle daha yüksek katma değer yaratacak işlere odaklanmaya karar verdik.
 
İmaş Makine’nin kapasitesi artıyor
 
Makine şirketimiz İmaş’ın üretim kapasitesini iki buçuk kat artıracak yeni fabrikasının temelini de 2014 yılı içerisinde attık. 20 milyon TL yatırım ile yeni fabrikasını devreye alacağımız İmaş’ın cirosunu da orta vadede 3 kat artırmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan, yem sektörüne ilişkin yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda; Viteral adında bir marka oluşturduk. Bu yeni markamızla önümüzdeki dönemde yem makineleri sektörü için anahtar teslim tesisler üretmeyi planlıyoruz. 2014 yılında; tarım hayvancılık alanında faaliyet gösteren şirketimiz Selet’in tüm tesislerini bir arada toplama projemizin ilk etabı olan yumurta alanında 40 milyon TL tutarında yatırım planladık ve bu yatırıma start verdik. Bu süreçte yeni bir yumurta markası oluşturarak ürünlerimizi yeni markamız ile piyasaya sürmeyi planlıyoruz.
 
İstikrarın kazanmasını diliyorum
 
Yaklaşan genel seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Korkmaz, “Ülkemiz; son dönemde siyasi ve iktisadi istikrar açısından dünyanın birçok ülkesine örnek hale geldi. Bu istikrarın bozulması yönünde içeriden ve dışarıdan çeşitli müdahaleler yapılmaya çalışıldı, çalışılıyor. Bir işadamı olarak seçimlerden sonra istikrarın kazanmış olduğunu görmek istiyor ve diliyorum. Çünkü istikrarla birlikte küresel ölçekteki zorlukları daha kolay atlatabileceğimize hatta yer yer avantaja dahi dönüştürebileceğimize inanıyorum” dedi. Kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak paydaşları için katma değer sağlayacak yatırımlar yapmayı önemsediklerini vurgulayan Korkmaz, “Geçtiğimiz dönemlerde kamuoyuna açıkladığımız üzere Cumhuriyetimizin 100’üncü, holdingimizin 35. yaşını kutlayacağı 2023 yılı için makro hedefler belirledik. 2023’te 5 milyar TL konsolide ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Makro planımız doğrultusunda uluslararası boyutta yatırımlarda bulunmayı ve yaklaşık 10 bin kişiyi istihdam eden bir yapı olmayı arzuluyoruz. Bu süreçte uluslararası ortaklıklar da gündemimizdeki yerini korumaya devam edecek” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri