İttifak Holding net karını açıkladı

İttifak'in 2010 yılı net karı 23.8 Milyon TL olarak gerçekleşti.
2010 yılını yaklaşık 10 Milyon TL yatırımla kapatan İttifak, toplamda 41 Milyon TL'yi aşan ihracat geliri elde etti. 2010 yılında çalışan sayısını 4.663'e yükseltti.
Çok ortaklı yapılar için örnek bir model haline gelen İttifak, 2010 net karını 23.8 Milyon TL olarak açıkladı. Yılı 775 Milyon TL ciro ile kapatan İttifak Holding'in 2011 yılı sonu ciro hedefi 1 Milyar TL sınırını aşmak.
Geçtiğimiz yıl, 10 Milyon TL değerinde yatırım yapan Holding, özellikle perakende ve inşaat sektöründeki büyümesine paralel olarak 2008 yılındaki 3.815 olan çalışan sayısını iki yılda 4.663'e yükseltti.
31 Aralık 2009'da, 19 bini aşkın yatırımcısıyla İMKB'ye kote olan ve hisse senetleri borsada işlem görmeye başlayan İttifak Holding, Temmuz 2010'da İMKB Ulusal 100 Endeksi'ne girdi. 2010 yılını verimlilik ve yenilenme yılı olarak da değerlendiren İttifak Holding, tüm iş ve yönetim süreçlerini grup düzeyinde ele alan Versiyon2.0 çalışmalarını büyük oranda tamamladı. "Version 2.0" çalışmaları bağlamında "İnsan Kaynakları ve Eğitim", "Pazarlama ve Satış", "Üretim ve Verimlilik", "Muhasebe ve Finans", "Bilgi
Yönetimi" ve "Proje Yönetimi ve Mühendislik" olmak üzere 6 ana başlıkta özgün bir yenilenme çalışmasını yürüten İttifak, 2010 yılı içerisinde icra kurulunu İstanbul'a taşıyarak yoluna devam etti.
İttifak Holding 2010 yılı içerisinde perakende sektöründe 541 Milyon TL, imalat üretimde 152.7 Milyon TL, inşaat sektöründe 68.4 Milyon TL ve hizmet-ticaret-organizasyonda ise 78.5 Milyon TL ciro gerçekleştirdi.
Adese'lerin yeni şube açılışlarını hızla sürdüren İttifak, 2010 yılında Selva'nın %75 oranında kapasitesini artıracağı yatırımına, kendi elektriğini üretmek hedefiyle Selva bünyesinde Kojenerasyon Tesisi kurma çalışmalarına ve Seha Yapı'nın uluslararası ölçekte bir firma olma hedefine yönelik çalışmalarını 2010 yılında başlattı. Bu bağlamda, Seha Yapı bünyesinde Suudi Arabistan'da bir şirket kuran İttifak, Selva'nın yeni hat yatırımı ve Kojenerasyon Tesisini 2011 yılının ilk altı aylık döneminde
tamamlamayı planlıyor. Tarım ve hayvancılık sektöründe de 50 Milyon TL'lik yeni yatırım hedefinin fizibilite çalışmalarını büyük oranda tamamlayan şirket, 2011 yılı içerisinde özellikle yerel zincirlerin satın alınması ve yeni Adese mağazaları açarak perakendede de iddialı konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.
60'a yakın ülkeye ihracat yapan İmaş Makine ise, büyük ölçekli değirmen sistemleri projelerini Güney Amerika pazarında daha etkin hale getirmeyi hedefliyor. Yurt içinde büyük ölçekli toplu konut projeleri üreten Seha Yapı da Konya, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yeni proje görüşmelerini sürdürürken yurt dışında farklı bölgelerde yeni konut projeleri üzerinde de çalışmalarına hız verdi.
Türkiye'nin "güç birliği" misyonuyla, faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiklerini dile getiren İttifak Holding CEO'su Ramazan Keser; "İttifak ve şirketleri özgüven, güçlü öz sermaye, ileri teknoloji, uluslararası ölçülerde deneyim, entelektüel birikim ve evrensel standartlarda ahlaki değerleri benimseyerek yoluna devam ediyor. Adese, Seha Yapı, Selva, İmaş Makine ve Selet başta olmak üzere, 17 iştirakimizle; 2010'da 775 Milyon TL ciroya eriştik, 2011 yılı hedefimiz ise bu rakamı 1 Milyar TL seviyesinin
üzerine taşımak. Sahip olduğumuz değerler, güçlü kurumsal yapımız ve paydaşlarımızın güven ve desteğiyle, bu hedefe rahatlıkla ulaşacağımıza inancımız tam" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri