İttifak Holding İMKB’de

İMKB Yönetim Kurulunun 24 Aralıkta yapılan toplantısında İttifak Holdingin Borsada işlem görmesine karar verildi. İttifak Holding hisseleri, halka arz edilmeksizin Borsaya kote olacak
Çok ortaklı yapılanmanın başarılı modelini sunan İttifak Holding’in hisseleri İMKB’de işlem görmeye başlıyor. 2008 yılında 700 milyon TL konsolide ciro, 2009’un ilk 9 aylık döneminde 576 milyon TL konsolide cirosu ile 19 bine yakın ortağı bulunan İttifak Holding hisselerinin referans fiyatı 58,50 TL olacak

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) yeni bir şirket daha adım atıyor. Anadolu sermayesinin en güçlü kurumlarından İttifak Holding, hisselerinin İMKB’de işlem görmesi için gerekli izin sürecini tamamladı.

İMKB Yönetim Kurulu’nun 24 Aralık 2009 Perşembe tarihli toplantısında borsada işlem görmesine karar verilen İttifak Holding’in hisseleri, halka arz edilmeksizin borsaya kote oluyor.

İMKB’de 58,50 TL referans fiyatı ile açılış seansına girecek İttifak Holding’in hisse kodu ITTFH olarak belirlendi. Holding hisseleri, II. Ulusal Pazar’da işlem görmeye başlayacak.. Holdingin İMKB’de işlem görmesiyle, sermaye piyasaları yatırımcıları, borsada alternatif bir hisse senedine daha kavuşmuş olacak.

BUĞA: HEDEFLERİMİZE ULAŞIYORUZ

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, “Hisselerimizin borsada işlem görmeye başlamasıyla birlikte, en önemli kurumsal hedeflerimizden birini daha hayata geçiriyoruz. Yeni dönemde hem hissedarlarımız hem de Türkiye için yine en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

İttifak Holding hisselerinin borsada işlem görmeye başlayacağı tarih, şirketin İMKB'de İşlem Görme Bilgi Formu'nun Ticaret Siciline Tescil ve İlanı ile İMKB'de İşlem Görme Duyurusu'nun günlük gazetelerde ilanını takiben açıklanacak.

1988’de kurulan İttifak Holding, 1994 yılında, “sermayesinin yüzde 100’ü halk ortaklığına açık bir halk şirketi olmak" hedefiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na kayıt oldu. Yatırım yelpazesinde birçok sektör bulunan ve 19 bine yakın ortağı olan holdingin, perakendeden inşaata, gıdadan AVM’ye, makine üretiminden tarım ve hayvancılığa, pek çok alanda faaliyeti bulunuyor.

İttifak Holding, 2008 yılında 700 milyon TL konsolide ciro, 2009’in ilk 9 aylık döneminde ise 576 milyon TL konsolide ciro gerçekleştirdi. İttifak Holding, 5 bin kişiye doğrudan, 7 bin kişiye ise dolaylı istihdam sağlıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri