İthal Ve İhraç Ürünleri, Yeni Açılan Zirai Karantina Müdürlüğü Belirleyecek

Bursa İl Zirai Karantina Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yerleşkesi içinde bulunan hizmet binasında faaliyete başladı.

Bursa İl Zirai Karantina Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yerleşkesi içinde bulunan hizmet binasında faaliyete başladı.

Bursa Zirai Karantina Müdürlüğü, Türkiye’de ithal ve ihraç edilecek bitki ve bitkisel ürünlerin, zirai mücadele ilaç ve aletlerinin zirai karantina şartlarına göre kontrollerini yapacak. Aynı zamanda ithal ve ihraç edilecek zirai ürünlerin ve depolarının fumigasyon ve dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirecek. Zirai Karantina Müdürlüğü'ne, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İhsan Duman atandı.

ZİRAİ KARANTİNA NEDİR?

Zirai karantina ile Türkiye’de bulunmayan veya belirli bir alanda bulunan tüm bitki hastalık ve zararlıları ile ithali yasak bitki ve bitki aksamının, dış ülkelerden yurda giriş ve yayılışını önlemek amaçlanır. Ayrıca, ülkenin bir bölgesinde bulunup temiz olan diğer alanlara bulaşması ve yayılması istenmeyen bitki hastalık ve zararlıları ile bunları taşıyan nakil vasıtası, ambalaj ve diğer maddelerin yurt içinde dolaşmasına engel olmak. Yine ihraç edilecek bitki ve bitkisel ürünlerin muayene ve kontrol edilmelerini sağlamak amacı ile çıkarılmış olan yasal mevzuat ile buna yardımcı olan teknik kontrollerin bütününü kapsar.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri