İthal kışlık zamlandı

Dondurucu soğuklardan korunmak isteyenler kışlık giysilere yöneldi. Ancak dövizdeki artışa bağlı olarak ithal edilen kışlık ürünlerin fiyatında yüzde 50 oranında arttı. Zamlar hem tüketiciyi hem de esnafı üzdü

Dondurucu soğukların etkili olduğu bugünlerde, vatandaş soğuktan korunmak için arayışa girdi. Bot ve kabana olan ilgi artarken, fiyatların yükselmesi tüketiciyi üzdü. Vatandaş fiyatların yüksek olmasından, esnaf ise işlerin durgun olmasından şikayetçi. Esnaf bahar aylarında satışlarının açılacağını tahmin ediyor. Birçok esnaf indirim yapmasına rağmen umduğunu bulamadı. Bedesten Çarşısı, Mevlana Çarşısı ve Pir Mehmet Çarşısı esnafı işlerinin durgun olmasından bir hayli şikayetçi.

SATIŞLARDA DURGUNLUK VAR

Bedesten Çarşısı esnaflarından Bekir Şahan, satışlarının oldukça düşük olduğunu söyledi. Şahan, "Satışlarımızda ki durgunluk devam ediyor. Mart ayına kadar bu durgunluğun devam edeceğini düşünüyorum. Bu yıl sattığımız ürünlerde bir fiyat artışı var. Döviz bazlı aldığımız ürünleri pahalıya aldık. Geçen seneye göre satışlarımız düşük. Seçimlerden önce devam eden kargaşa devam edeiyor. Piyasalarda hala sıcak para sıkıntısı var. Esnafın borcu bitmiyor. Satış olmadığı için zor durumdayız. Hava çok soğuk olduğu için insanlar dışarı çıkmıyorlar. Hemen hemen her esnaf sinek avlar vaziyette. Seçimlerden sonra satışlarımızın artacağını düşünüyorduk. Umduğumuzu bulamadık" diye konuştu.

İSTİKRAR PİYASAYA YANSIMADI

Cihan Giyim'den Alpay Güney de, “Bu sene sattığımız ürünlerde yüzde 50 gibi bir artış söz konusu. Dolardaki artış petrolün yükselmesine neden oldu. Dükkanımız da sattığımız ürünler petrol kaynaklı. Bundan dolayı fiyatlarımızda bir yükselme var. Geçen seneye göre satışlarımız düşük. Seçimle birlikte istikrar geldi ama bu piyasalara yansımadı. Hala sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Her sene olduğu gibi yeni yılın ilk 3 ayında satışlar düşük olur. Bundan dolayı satışlarımız durgun. Satışlarımızın durgun olmasında havaların etkisi de var. İnsanlar soğuktan dışarı çıkmıyor. Bahara doğru satışlarımızın artcağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri