İthal edilecek hayvanlar hormonlu mu?

TÜ-MER Gıda Komitesi Başkanı Muhammet Efe: “Fiyatları düşürmek amacıyla ithal edilmesi düşünülen canlı hayvanların nasıl beslendikleri ve hormon ilaçları kullanıp kullanmadıkları gözden kaçırılmamalı”
İSTANBUL (A.A) - Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Gıda Komitesi Başkanı Muhammet Efe, fiyatları düşürmek amacıyla ithal edilmesi düşünülen canlı hayvanların nasıl beslendikleri ve hormon ilaçları kullanıp kullanmadıklarının gözden kaçırılmaması gerektiğini belirtti. Efe, canlı hayvan ve et ithalatına ilişkin yazılı açıklamasında, önerilerini sıralarken, yüksek verimli, kaliteli, dayanıklı ırkların Türkiye'de yetiştirilmesi ve devlet tarafından sübvanse edilmesi ve yerli ırkların bu ırklarla ıslah edilmesi gerektiğini kaydetti. En az 5 yıllık hayvancılık kalkınma modelleri geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Efe, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Birçok sağlık ve sosyoekonomik sıkıntıyı da beraberinde getirecek olan kesik et ithalatı yerine damızlık ırk ithali tercih edilmelidir. Gerektiğinde 2 veya üç yetiştirme devresinde büyükbaş hayvanlarda yüzde 50'lere varabilecek teşvikler verilmelidir. Küçükbaş hayvanlarda mera ıslahı meracılık teşvikleri artırılmalıdır. Küçükbaş ırklarda ikiz doğum oranı yüksek, et verimi yüksek damızlıkların ithali ve ırk ıslah çalışmaları yapılmalıdır. Özellikle sütçü ırklarda ve damızlıklarda kesimi caydıracak tedbirler alınmalıdır.”
Efe, fiyatları düşürmek amacıyla ithal edilmesi düşünülen canlı hayvanların nasıl beslendikleri ve hormon ilaçları kullanıp kullanmadıklarının gözden kaçırılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bu sorunların bir daha yaşanmaması için kalıcı çözüm önerileri üretilmelidir” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri