İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası’nda Belarus Birinci Oldu

İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası, Kazakistan’da yapıldı. Belarus’un takım halinde birinci olduğu şampiyonada Çek Cumhuriyeti ikinci, Rusya ise üçüncü oldu. Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da yapılan şampiyonada farklı kategorilerde...

İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası, Kazakistan’da yapıldı. Belarus’un takım halinde birinci olduğu şampiyonada Çek Cumhuriyeti ikinci, Rusya ise üçüncü oldu.

Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da yapılan şampiyonada farklı kategorilerde yarışan sporcular dereceye girmek için bir birleri ile kıyasıya yarıştılar. 4 gün boyunca devam eden yarışlar sonunda Belarus takım halinde rakiplerine üstünlük sağlarken, madalya umuduyla yarışlara katılan ve Türkiye’yi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Olimpiyat Takımı dereceye giremedi. Ev sahibi Kazakistan’ın 5. olduğu yarışlarda ise bayanlar kategorisinde Almanya birinci, Rusya ikinci, Kazakistan ise üçüncü oldu.

Şampiyonaya ev sahibi Kazakistan’ın yanı sıra Rusya, Almanya, Polonya, Ukrayna, Türkiye, Güney Kore ve Azerbaycan başta olmak üzere 15 ülkeden 100’den fazla itfaiyeci madalya alabilmek için yarıştı.

İZMİR İTFAİYESİ OLİMPİYAT SPORLARI ANTRENÖRÜ YAŞAR KORKMAZ: BÜYÜK TECRÜBE EDİNDİK

Türkiye'yi şampiyonada temsil eden İzmir İtfaiyesi Olimpiyat Sporları Antrenörü Yaşar Korkmaz, Almatı’da yapılan oyunlardan takım olarak büyük tecrübe edindiklerini söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Yaşar Korkmaz, olimpiyatta rakiplerinin çok güçlü olduğunu ve başarıdan çok takımı geliştirmek ve tecrübe kazanmak için mücadele ettiklerini ifade etti.

En büyük amaçlarının itfaiye sporlarının Türkiye’de geliştirmek olduğunu da sözlerine ekleyen Korkmaz, “Bu sporun Türkiye’de gelişmesi için bütün şehirlerde platformlar oluşturarak, ciddi hazırlık yapmamız gerekmekte.” şeklinde konuştu.

İSMAİL DERSE: TÜRKİYE’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse ise yaptığı açıklamada, şampiyonada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti.

İtfaiye sporlarının genelde doğu bloku ülke sporları olduğunun altını çizen Derse, amaçlarının bu sporu Türkiye’de geliştirmek ve sevdirmek olduğunu söyledi.

En büyük eksikliklerinin tesis yetersizliği olduğunun belirten İsmail Derse, itfaiye sporlarının geliştirilmesi için ülke sathında takımlar kurularak Türkiye Şampiyonası’nın iller bazında düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Çok genç bir takım oluşturduklarını da ifade eden Derse, ileriye yönelik daha büyük başarılar elde edebileceklerini dile getirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri