İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası Kazakistan’da Başlıyor

İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası, Kazakistan’da yarın başlıyor. Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da düzenlenecek şampiyona 4 gün devam edecek. Bu sene 10'uncusu düzenlenecek şampiyonaya ev sahibi Kazakistan’ın yanı sıra; Rusya,...

İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası, Kazakistan’da yarın başlıyor. Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da düzenlenecek şampiyona 4 gün devam edecek. Bu sene 10'uncusu düzenlenecek şampiyonaya ev sahibi Kazakistan’ın yanı sıra; Rusya, Almanya, Polonya, Ukrayna, Türkiye, Güney Kore ve Azerbaycan başta olmak üzere 15 ülkeden itfaiyeciler katılıyor.

Şampiyona öncesi Almatı’da bulunan Merkez Stadyumu’nda basın toplantısı düzenleyen İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası Hakem Komitesi Başkanı Nikolay Mikin, şampiyonaya katılan takımların birbirleri ile kıyasıya yarışacağını ve seyircilerin heyecanlı oyunlar izleyeceğini ifade etti. Şampiyonaya Kazakistan, Rusya ve Almanya’dan bayan sporcuların da takım olarak katılacağını belirten Mikin, şampiyonanın ilk kez Kazakistan’da düzenlenecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

Şampiyonada Türkiye’yi İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Olimpiyat Takımı temsil edecek. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası katılmak için dün Kazakistan'a gelen itfaiyeciler, Türkiye'ye madalya kazandırmak için ter dökecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri