İtfaiye Erlerine İlk Yardım Eğitimi Verildi

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokolle itfaiye personellerine ilk yardım eğitimi verildi. Eğitim seminerine katılan ve eğitimini başarıyla tamamlayan 15 itfaiye erine sertifikaları...

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokolle itfaiye personellerine ilk yardım eğitimi verildi. Eğitim seminerine katılan ve eğitimini başarıyla tamamlayan 15 itfaiye erine sertifikaları verildi.

Adıyaman 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Osman Küçükkelepçe, sertifika töreninde yaptığı açıklamada, Adıyaman genelinde tüm kesimlere ulaşmaya çalışarak eğitimler vermeyi hedeflediklerini belirtti. İtfaiye’den gelen talep üzerine 15 kişilik itfaiye ekibine eğitim verdiklerini ve bu eğitimlerin devam edeceğini bildiren Küçükkelepçe, “Amacımız halkımızın ilk yardımcı oranını yüzde 10’lara çıkartmak. Bakanlık standartları çerçevesinde yani nüfusun yüzde 10’na sertifikalı ilk yardım eğitimi vermiş olmak. Bu yıl içerisinde 250 vatandaşımıza ilk yardım eğitimi verdik. Tabi ki bundan sonra gelen talepler doğrultusunda aynı şekilde eğitimlerimize devam edeceğiz.” dedi.

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik ise çeşitli kademelerde görev yapan 15 itfaiyecinin ilk yardım eğitimi gördüğünü ifade etti. Çelik, bu ilk yardım eğitiminde teorik ve pratik bilgiler aldıklarını anlatarak, “Eğitim sonunda yapılan sınavda sertifika almaya hak kazandılar. İnşallah bundan sonra olaylara müdahale daha değişik olacak daha farklı ve bilinçle müdahale edecekler” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından düzenlenen törenle sertifikalar itfaiye erlerine verildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri