İtalyan Öğrenciler Yozgat Kültürünü Öğreniyor

Yozgat Lisesi'nin 'Dil Projesi' kapsamında 10 gün süreliğine gelen İtalyan öğrenciler, Yozgat kültürünü öğreniyor. Gezi kapsamında ilin tarihi, doğal güzelliklerini gezen öğrenciler gittikleri bir gözleme salonunda hamur açarak gözleme...

Yozgat Lisesi'nin 'Dil Projesi' kapsamında 10 gün süreliğine gelen İtalyan öğrenciler, Yozgat kültürünü öğreniyor. Gezi kapsamında ilin tarihi, doğal güzelliklerini gezen öğrenciler gittikleri bir gözleme salonunda hamur açarak gözleme pişirdi.

Yozgat Lisesi tarafından hazırlanan ve 2013 yılında kabul edilen Comenius Okul Ortakları projesi kapsamında İtalya’dan 20 öğrenci ve 4 öğretmen gözetiminde Yozgat’a geldi. Yozgat Lisesi tarafından yürütülen proje çalışmalarının yanı sıra Türk kültürü ve yemekleri de tanıtıldı. İlin tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler öğle yemeğinde bir gözleme salonuna girerek gözleme çeşitlerini tadıp nasıl yapıldığını ise uygulamalı olarak öğrendi. Gözleme yapan kadınlarla birlikte hamur açmaya çalışan öğrenciler, daha sonra yapılan gözlemelerden yedi. Hamur açan ve gözleme pişiren İtalyan Öğrenci, "Gözleme çok lezzetli, arkadaşlarım da çok beğendi. Ayrıca nasıl yapıldığını görüp kendimiz de yapmaya çalıştık." dedi.

İşletme sahibi Nuri Tinel, İtalyan öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "İtalya'dan ilimize gelen öğrenciler, yemek olarak gözlemeyi tercih etti. Gözlemenin nasıl yapıldığını görüp, kendileri de yapmaya çalıştı. Yabancı öğrenciler tarafından gözlemenin bu kadar ilgi çekmesi bizi mutlu etti." diye konuştu.

Yozgat Lisesi öğretmenlerinden proje sorumlusu Sadettin Güçlü ise Avrupa'da az kullanılan dilleri geliştirmek ve yaygınlaştırılması amacıyla Avrupa Birliği destekli Dil Projesi hazırladıklarını proje kapsamında İtalyan öğrencileri misafir ettiklerini söyledi. Güçlü, "Proje kapsamında İtalya’dan 4 öğretmen eşliğinde 20 öğrenci, okulumuz aracılığıyla Yozgat'a geldi. 10 gün misafirimiz olacak öğrenciler, bizim öğrencilerimizle birlikte dil konusunda çalışma yapıp, ilimizi gezerek, tarihi ve turistik yerleri tanıyacak." şeklinde konuştu.

Yozgat semt pazarını da gezen İtalyan öğrencilere pazarcı esnafı tezgahtaki meyvelerden ikram etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri