İtalya’daki Türk Derneği Milad 10. Yılını Kutladı

İtalya’nın Modena şehrinde faaliyet gösteren Milad Kültür ve Eğitim Derneği'nin kuruluşunun 10.yılı dolayısıyla düzenlenen geceye İtalyanlar büyük ilgi gösterdi. Gecede mini bir tasavvuf musikisi konseri veren İtalyan ikizler Fabio ve...

İtalya’nın Modena şehrinde faaliyet gösteren Milad Kültür ve Eğitim Derneği'nin kuruluşunun 10.yılı dolayısıyla düzenlenen geceye İtalyanlar büyük ilgi gösterdi. Gecede mini bir tasavvuf musikisi konseri veren İtalyan ikizler Fabio ve Diego Resta ile Yunan şarkıcı Vaggelis Merkouris Türkçe seslendirdikleri eserlerle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Modena şehrinde eğitim ve kültür alanında faaliyet gösteren Milad derneği, kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla düzenlediği geceye İtalyanlar yoğun ilgi gösterdi. Bugüne kadar yapılan faaliyetlerin slayt gösterisiyle aktarılmasının ardından söz alan birkaç İtalyan misafir, Milad derneğine gerçekleştirdiği projelerden ve şehirde gerçekleştirilen projelere verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.

Gecede mini bir tasavvuf musikisi konseri veren İtalyan ikizler Fabio ve Diego Resta ile Yunan şarkıcı Vaggelis Merkouris, Türkçe seslendirdikleri eserlerle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Ney üfleyen Fabio ve tambur çalan Diego, tasavvuf musikisine ilgilerinin izledikleri “Derviş” filminden sonra başladığını ifade etti. Bu müziği öğrenmek için İstanbul’a gelip eğitim aldıklarını açıklayan Fabio Resta, “Tasavvuf musikisinin Türkiye dışında tanıtılmasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Özellikle İtalya’daki Türklerin kendi kültürlerini tanımalarına ve yaşatmalarına çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum.” dedi.

YUNAN ŞARKICI MERKOURİS: BARIŞ İÇİN BİRBİRİMİZİ KUCAKLAMAMIZ GEREK

Mini konserde Türkçe vokal yapan Yunan şarkıcı Vaggelis Merkouris ise birlikte yaşamanın önemine dikkat çekti. Merkouris, “Türkçe şarkı söylemek benim için zor ama yıllardır Türk müziğine aşinalığım var. Türk toplumunu yaşantısıyla, müziğiyle, misafirperverliğiyle benim kültürüme en yakın topluluk olarak görüyorum. Politikacıların dedikleri beni ilgilendirmiyor. Biz iki kardeş topluluğuz, bunu unutmamamız lazım. Tartışabiliriz ama tartışmalar kardeşleri ayırmamalı. Barış için birbirimizi kucaklamamız gerek.” dedi.

Gece, derneğin 10.yılı adına yaptırılan pastanın kesilmesi ve Türk mutfağından lezzetlerin ikram edilmesinin ardından sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri