İtalya'da Sel: 1 Ölü

İtalya'nın Cenova şehrinde dün meydana gelen sel felaketinde 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İki gündür süren sağanak yağışın neden olduğu sel felaketinin şehirde büyük maddi hasar meydana getirdiği kaydedildi.İtalya'nın...

İtalya'nın Cenova şehrinde dün meydana gelen sel felaketinde 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İki gündür süren sağanak yağışın neden olduğu sel felaketinin şehirde büyük maddi hasar meydana getirdiği kaydedildi.

İtalya'nın Ligurya bölgesi başkenti Cenova'da iki gündür aralıksız devam eden sağanak yağmur dolayısıyla sel felaketi meydana geldi. Yetkililerden alınan bilgilere göre 57 yaşında bir adam selde hayatını kaybetti. Birçok işyeri, okul ve evde maddi hasar oluştu, sokaklarda park edilmiş araçlar ise sele kapıldı.

Sel felaketi dolayısıyla tüm okulların tatil edildiği, mahalle pazarlarının kapandığı, birçok işyeri ve ofisin de kapalı olacağı bildirildi. Şehirde toplu taşıma araçlarının büyük çoğunluğunun çalışacağı ancak bazı sokak ve caddelerin trafiğe kapatılması dolayısıyla trafik sıkışıklıklarının yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Coğrafi yapısı ve konumu itibarıyla sel felaketlerinin sık sık yaşandığı şehirde en ağır bilanço 44 kişinin hayatını kaybettiği 1970'te kaydedildi. Bundan üç yıl önce de sel felaketi yaşayan Cenova'da 2'si çocuk toplam 6 kişi ölmüştü. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri