İtalya'da Hükümete Güven Tam

İtalya'da Enrico Letta hükümetinden 5 bakanın geçtiğimiz günlerde istifa edeceklerini açıklamaları üzerine, bugün Senato'da gerçekleştirilen güven oylamasında hükümete tam destek çıktı.

İtalya'da Enrico Letta hükümetinden 5 bakanın geçtiğimiz günlerde istifa edeceklerini açıklamaları üzerine, bugün Senato'da gerçekleştirilen güven oylamasında hükümete tam destek çıktı. Öğleden sonra yapılan oylamada 235 'evet' 70 'hayır' çıktı. Oylama sonucunda Letta hükümeti güven tazeledi.

İtalya'da geçen hafta KDV oranlarına yapılan zammın ardından eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin bakanlardan bir kısmını istifaya davet etmesi ve bu açıklamanın akabinde 5 bakanın istifa edeceklerini açıklamaları üzerine, Başbakan Enrico Letta, hafta içinde güven oylamasına gidileceğini duyurmuştu. Bu gelişmeleri takiben hükümete ortak olan Berlusconi'nin liderliğindeki Özgürlükçü Halk Partisi içinde bir grubun oylamada 'evet' diyeceğini açıklamıştı. Berlusconi ise parti içinde ayrımcılık olmaması adına strateji değiştirerek son anda 'hayır' oyu kullanılması niyetinden vazgeçip hükümete güven oyu vereceklerini açıkladı.

Tüm bu gelişmelerin ardından bugün parlamentonun alt kanadı olan Senato'da öğleden sonra gerçekleştirilen oylamadan 235 "evet" 70 "hayır" oyu çıktı. ,
Oylamadan önce Berlusconi'nin karar değiştirmesinin partisi içinde gruplaşmanın önüne geçme adına atılmış bir adım olduğu yönünde değerlendirildi.
Parti Genel Sekreteri ve İçişleri Bakanı Angelino Alfano ile birlikte 40 kişinin partiden ayrı bir grup oluşturacağı iddia edilmişti.

Öte yandan Letta hükümetinin güven oyu almasından hemen sonra Milano Borsası yüzde 0,7 puan yükseldi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri